Workshop tekenen op Buitenplaats Leyduin

0

Pinksteractiviteit voor beginners en gevorderden

De natuur is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. De docenten van het instituut Buitenatelier organiseren daarom op 5 juni (tweede Pinksterdag) van 10.30 tot 16.00 uur op de buitenplaats Leyduin een workshop tekenen voor beginners en gevorderden. Ze leren u te kijken en zelf te interpreteren. Ervaring is niet nodig.

De buitenplaats is een beschermd natuurgebied op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Een prachtig wandelbos van Landschap Noord-Holland waar het monumentale Huis Leyduin een prominente plek in neemt. Daar vindt de workshop plaats.

Het programma

  • 10.30 uur ontvangst met koffie en een biologische lekkernij van Gasterij Leyduin.
  • 10.45 uur een korte rondleiding op de benedenverdieping van Huis Leyduin.
  • 11.00 uur uitleg en inspiratie. Daarna zoekt u een mooie plek in de bosrijke omgeving. Bij regen kan er binnen of onder de overkapping worden gewerkt met uitzicht op het oude bos.
  • 13.00 uur biologisch lunchbuffet, ook verzorgd door de Gasterij.
  • 14.00 uur vervolg en afronding van het werkstuk met als afsluiting een galerij met de gemaakte werken.
  • 16.00 uur einde van de dagworkshop.

Info
Reserveer een plek op www.gaatumee.nl. De kosten zijn € 75,- p.p. en Hiervoor krijgt u: koffie en thee met een biologische lekkernij, het lunchbuffet, de hele dag koffie/thee en water, de rondleiding in Huis Leyduin en de workshop inclusief tekenmateriaal zoals papier, potlood en houtskool. Werkt u graag met pastelkrijt, breng dit dan zelf mee. De workshop is niet geschikt voor kinderen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het beheer van Buitenplaats Leyduin.