Nieuw klassiek festival op buitenplaats Elswout

0

Klaterklanken is een nieuw eendaagse klassieke muziekfestival op de buitenplaats Elswout in Overveen, vlakbij Haarlem. Het festival is op zondag 16 juli a.s. Hoofdprogramma van het festival zijn 10 concertwandelingen met optredens van fluitist Erik Bosgraaf, het TenToon, het Ragazze Quartet, Vincent van Amsterdam en Arno Bornkamp. Klaterklanken wordt afgesloten met de 1e Elswout Symfonie van geluidskunstenaar en componist Harry de Wit die samen met de bezoekers op de buitenplaats ter plekke een nieuwe compositie maakt.

Klaterklanken is een festival waarbij de musici tijdens een concertwandeling op verrassende locaties miniconcertjes presenteren. Rondom de geheimzinnige kronkelende paden, de onverwachte follies en de klaterende beekjes geven zij hun muzikale visie op de romantische natuur van deze sprookjesachtige buitenplaats. De samenstellers van het festival hebben nadrukkelijk gekozen voor deze opzet omdat de vorm ook uitnodigend is voor prille klassieke muziekliefhebbers en gezinnen met jongere kinderen. Tijdens Klaterklanken startten 10 concertwandelingen die ieder zo’n anderhalf uur duren.

De musici die optreden tijdens de concertwandelingen zijn fluitist Erik Bosgraaf, de formatie TenToon, accordeonist Vincent van Amsterdam, saxofonist Arno Bornkamp en het Ragazze Quartet.

Naast de concertwandelingen is er in de ochtend een Ontbijtlezing in de Orangerie Elswout door componist en publicist Leo Samama die tijdens zijn lezing verbanden legt tussen natuur en muziekbeleving. Storyteller Wijnand Stomp brengt in zijn eigen Theater Elswout de nieuwe productie voor het hele gezin, De ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van landgoed Elswout.

Vanaf 12.30 uur werken geluidskunstenaar Harry de Wit en publiek aan de 1e Elswout Symfonie. Dit muzikale spektakel wordt aan het einde van middag voor de Orangerie gepresenteerd.

Kaartverkoop is via www.theater-haarlem.nl of Bruno Klassiek, Gierstraat 50 Haarlem. Per concertwandeling zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar. De grande finale met Harry de Wit is gratis toegankelijk. Meer informatie op www.klaterklanken.nl.

Elswout is in Nederland één van de mooiste buitenplaatsen uit de romantiek. Elswout dateert oorspronkelijk uit 1633. Staatsbosbeheer is de beheerder van Elswout. Producent en samensteller van het festival is Stichting Haarlem Festivals. Programma is in handen van Bruno Truyens.