Open Ochtend in de Bibliotheek op het station

0

Training Farm : Minder stress. Meer betekenis

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap.

Onder jonge werknemers is een heuse burn-out epidemie gaande. Met behulp van een nieuwe, wetenschappelijke methode uit de gedragstherapie ACT maakt donderdag 29 juni (aanvang 8:00 uur) Training Farm de deelnemers ervaringsgericht ervan bewust dat sommige aannames over geluk en succes vaak niet blijken te kloppen. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Jop Haverkamp en Mariska Fisette zijn in 2015 de Training Farm gestart omdat er steeds meer jong volwassenen zijn die niet goed weten wat ze écht willen en tegelijkertijd last hebben van stress en een te hoge werkdruk. Zij hebben zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om niet te weten wat je echt wilt met de onnodige stress als gevolg. Diverse boeken, trainingen en loopbaancoaches brachten hen niet het gewenste resultaat in hun zoektocht naar innerlijke rust en sturing in hun leven. Via een bevriende psycholoog in Australië kwamen zij in aanraking met een nieuwe en innovatieve methode: Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het werd hen direct duidelijk waarom de methodes die ze tijdens hun zoektocht ondergingen niet werkten. Allemaal leerden ze hen om het gevecht aan te gaan om stress, negatieve gedachten en pijn te elimineren, te onderdrukken of om te buigen naar het positieve. Steeds meer onderzoek wijst uit dat deze manieren op lange termijn bijna nooit werken. Sterker nog, deze methodes kunnen het probleem zelfs verergeren.

De ACT-methode heeft een andere aanpak. Bij deze methode train je je brein om het gevecht te staken. Want constant vechten tegen stress, negatieve gedachten en pijn gaat ten koste van een vitaal en waardevol leven. Door het gevecht te staken krijg je een keuze wat je met bepaalde gedachten en gevoelens doet. Op deze manier leer je beter focussen op de dingen die je wel kan controleren en veranderen.

Info
Donderdag 29 juni | 08:00 – 09:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het station, Middenperron (spoor 3/6)

Zie voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en trainingfarm.org.