Zomerexposities Spaarne Gasthuis

Schilderijen vol kleur in het ziekenhuis

0

De komende maanden zijn er in het Spaarne Gasthuis diverse exposities van zeer verschillende kunstenaar te zien. Wat hen verbindt is een exposie van kleuren. U kunt voor de exposities terecht in de locaties Hoofddorp, Haarlem Zuid en Haarlem Noord.

Haarlem Zuid, vide boven de centrale hal
Rob Clous is geen onbekende in het Spaarne Gasthuis. Al eerder was hier werk van hem te bewonderen, waaronder keramiek in de draaideuren. Ditmaal hangen er in de locatie aan de Boerhaavelaan 22 in Haarlem grote kleurrijke schilderijen. Nog te zien tot eind juli 2018. Meer info op www.robclous.nl.

Haarlem Zuid, polikliniek kindergeneeskunde en interne geneeskunde
Gosia Bolwijn-Wiese exposeert zij tot eind november 2018 in Haarlem Zuid op de poliklinieken kindergeneeskunde en interne. Gosia is afgestudeerd aan de kunstacademie in Poznan (Polen) en exposeert regelmatig in heel Nederland. Zij weet door een sprankelende manier van werken de kijker steeds weer te prikkelen. Altijd is het de hoge kwaliteit van de schilderijen die de aandacht trekt. Gosia gebruikt naast olieverf vaak bladgoud en zilver en weet daarmee haar onderwerp nog fraaier uit te laten komen. Ondertekenen doet zij steevast als Małgorzata Wiese, haar meisjesnaam. Meer info op www.gosia-bolwijn-wiese.nl.

Hoofddorp, polikliniekgang 63 – 70
Abstracte en figuratieve kunst, een feest in kleur door Carolien Oedekerk, te zien tot 11 september 2018. In haar abstracte werk probeert Carolien Oedekerk schoonheid weer te geven, dit middels het gebruik van mooie kleuren en zachte vloeiende vormen, maar wel met ruimte voor een eigen interpretatie van de kijker. In de figuratieve schilderijen wil zij levenslust, optimisme en verbondenheid tussen mensen verwerken onder andere door het tonen van interactie. Hier is de focus voornamelijk gericht op vrouwen, kwetsbaar maar ook zelfbewust, sereen maar ook uitdagend. Een warme kleurexplosie in olieverf. In de samenstelling van de expositie zijn beide intenties gecombineerd, hiermee wordt goed weergegeven wat zij wil bereiken. De kleuren, de dynamiek van beweging en de gekozen onderwerpen versterken het totaal, maar zijn altijd in balans. Meer info op www.carolienoedekerk.exto.nl.

Haarlem Noord, wachtkamer radiologie
Catrien Dikmaat exposeerde eerder in Hoofddorp. Ditmaal in Haarlem Noord tot en met 9 september 2018. In de wachtkamer radiologie hangen kleurrijke schilderijen. Catrien is een schilderes die sterk intuitief werkt en de schilderijen vanzelf laat ontstaan naar het gevoel van het moment. Natuur is daarbij een grote inspiratiebron. Meer info op www.catrienart.nl.