Resto VanHarte organiseert ‘Heel Haarlem Kookt!’

0

Hét foodfestival voor iedereen
Sociale eetinitiatieven verenigen zich in festival

Als onderdeel van het project ‘Geef je Buurt een Boost’ organiseert buurtrestaurant Resto VanHarte samen met Stichting Voor Elkaar In Parkwijk op donderdag 31 augustus van 11.00 tot 19.00 uur ‘Heel Haarlem Kookt!’: hét foodfestival voor iedereen. Dit festival vindt plaats op de Prinses Beatrixdreef in Parkwijk in Haarlem.

Het buurtrestaurant nam het initiatief om sociale eetinitiatieven te mobiliseren om samen te koken voor de buurt. Initiatiefnemer Resto VanHarte is gastheer én deelnemer van het festival. De toegang is gratis en de gerechten zijn betaalbaar. Kinderen uit de buurt hebben ook een ruilmarkt georganiseerd: op eigen kleedjes bieden zij hun ruilwaar aan tijdens het festival. Verder is er live muziek, een kunstatelier en bezoekers koken samen hun eigen buurtsoep. Ook voor de kinderen zijn er leuke attracties zoals schminken, een springkussen, schilderezels en een knutselhoek. Kom dus vooral langs en schuif gezellig aan!

Prijzen en toegang
De toegang voor ‘Heel Haarlem Kookt!’ is gratis. Gasten kunnen genieten van pannenkoeken, gerookte vis, pizza’s, saté, ijsjes, koffie en nog veel meer. De prijzen van de gerechten verschillen per eetinitiatief, maar zijn altijd relatief laag. Zo is het festival voor alle inwoners van Haarlem betaalbaar. Op die manier kan iedereen aanschuiven, ook mensen met een kleine beurs.

Kracht van de buurt
Resto VanHarte bestaat 12,5 jaar en is het oudste sociale eetinitiatief van Nederland. In heel Nederland wil de organisatie eetinitiatieven bij elkaar brengen. Paul Feldbrugge, Restomanager Haarlem: “Wij willen onze kennis en ervaring delen met anderen omdat we geloven in de kracht van buurten en in de kracht van sociale eetinitiatieven. In Haarlem is er veel potentie als het gaat om sociale eetinitiatieven. Met ‘Heel Haarlem Kookt!’, hét foodfestival voor iedereen, willen wij alle initiatieven in Haarlem met elkaar verbinden en hen een podium bieden.

Geef je Buurt een Boost
Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in twintig steden in Nederland. De activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om meer buurtbewoners bij elkaar te betrekken en te activeren en dus de buurt een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte het afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt, Werken in de Buurt en Leren in de Buurt. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De Resto’s worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van onze vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.