Doorstart Honkbalweek in 2018

0

De kogel is door de kerk, er komt definitief een doorstart van de Honkbalweek Haarlem in de zomer van 2018. De projectgroep haalbaarheid Honkbalweek heeft het afgelopen half jaar intensieve gesprekken gevoerd wat een zeer goede basis is voor de doorstart. De komende weken zal er een comité worden geïnstalleerd welke de daadwerkelijke organisatie van de Honkbalweek zal gaan opstarten.

Inmiddels is er wel bepaald dat de 29e Honkbalweek Haarlem zal gaan aanvangen in het weekend van 14/15 juli 2018, deze datum kan dus door alle liefhebbers in de agenda genoteerd worden. Of het een toernooi met vijf of zes teams gaat worden, hoe het speelschema er uit gaat zien zijn nog nader te bepalen details, iets waar het organisatie comité zich de komende maanden over zal gaan buigen.

Sponsoren / partners
In het afgelopen half jaar hebben zich reeds 30 bedrijven gecommitteerd aan de Honkbalweek met een totale toezegging van €100.000,00. Een resultaat waar wij onze partners enorm dankbaar voor zijn. Daarnaast ondersteunt de Gemeente Haarlem de Honkbalweek financieel en is er kritisch naar de uitgave kant gekeken. We hebben dus een goede start gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. Met nog een jaar te gaan, zal ons team commercie vol gas geven om nog meer partners uit het bedrijfsleven aan de Honkbalweek familie te verbinden. De crowdfundactie is met een opbrengst van €6.500,00 (tot nu toe) succesvol geweest. Deze actie zal de komende maanden een vervolg krijgen.

Gemeente Haarlem
Wethouder Sport Merijn Snoek van de Gemeente Haarlem is zeer trots dat hij het positieve nieuws naar buiten kan brengen. “Door samen te werken met de KNBSB, vrijwilligers en alle betrokken partijen is dit prachtige internationale evenement behouden voor de stad maar zeker ook voor de sport. Ook bij ons laatste politieke sportcafé in juni bleek eens te meer dat de sport in zijn algemeenheid in Haarlem graag ziet dat de Honkbalweek behouden blijft voor de Haarlem. Met de Haarlemse sportverenigingen zal in aanloop naar het evenement meer samen gewerkt gaan worden”.

KNBSB
De KNBSB is zeer verheugd dat er groen licht gegeven is. “In ons beleidsplan staat dat er jaarlijks een toernooi met internationale allure moet plaats vinden met deelname van Oranje. We zijn erg blij met de intensieve samenwerking die we met de mensen in Haarlem een half jaar geleden zijn gestart en kijken uit naar een prachtige toekomst van de Honkbalweek”, aldus voorzitter Ron Schel.

Samenwerken / verbinden
Twee van de pijlers voor de komende Honkbalweken zijn samenwerken en verbinden. De Honkbalweek is van ons allemaal en door zowel binnen Haarlem als daarbuiten samen te gaan werken heeft de Honkbalweek bestaansrecht en staat er een mooie toekomst voor het evenement en de sport te wachten.

- Advertentie -