Werkestafette biedt 45-plusser grote kans op betaald werk

0

Succesvol werkbemiddelingsinitiatief nu ook in Haarlem

Het is Netwerken, de stichting vóór en dóór werkzoekende 45-plussers in de regio Haarlem, organiseert dit najaar de eerste Werkestafette op een unieke locatie in Haarlem. De Werkestafette is een programma voor coöperatieve werkbemiddeling. Het heeft zijn succes al keer op keer bewezen in Amsterdam, waar het programma is ontwikkeld. Het is Netwerken verwacht in Haarlem dezelfde resultaten te behalen. Gemiddeld bereikt 60 procent van de deelnemers aan de Werkestafette zijn doel: het vinden van betaald werk.

Een steeds groter deel van de werklozen bestaat uit mensen van 55 tot 75 jaar, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in maart van dit jaar. In tien jaar tijd is dit aandeel vrijwel verdubbeld. In 2006 waren er 48 duizend werklozen in deze leeftijdsgroep, ruim 10 procent. In 2016 was dit 22 procent, 117 duizend van de 538 duizend werklozen, aldus het CBS.

Ook al trekt de economie aan, de oudere werkzoekende komt maar moeilijk aan een baan. Ook in Haarlem en omstreken. Tijd dus om krachten te bundelen en met de Werkestafette de kans te vergroten op het vinden van betaald werk.

Principe van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, mailen, of bij een werkgever binnen te stappen, dan dit voor jezelf te doen. En je helpt gemakkelijker een ander dan jezelf om de mogelijkheden, vragen en behoeften om werk te vinden, scherp te krijgen. Tijdens de Werkestafette gaan groepen van 4 tot 6 personen zeven weken voor en met elkaar intensief aan de slag om werk te vinden. Dat kan een baan zijn, maar ook werk als zelfstandige.

Op vrijdag 29 september is in de Doelenzaal, Bibliotheek Haarlem Centrum een informatiebijeenkomst over de Werkestafette. Geïnteresseerde werkzoekende 45-plussers uit Haarlem en omliggende gemeenten kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Het is Netwerken: hetisnetwerken.nu/werkestafette-haarlem.

Na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen aanwezigen beslissen om deel te nemen aan de eerste Werkestafette Haarlem die op 10 oktober van start zal gaan.