Kinderboekenweek in jouw Bibliotheek

0

Gruwelijk Eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Onder het motto: Gruwelijk Eng! organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland allerlei griezelige activiteiten voor kinderen. Natuurlijk zijn papa’s, mama’s én opa’s en oma’s ook van harte welkom. Alle activiteiten zijn gratis, maar reserveer wel een kaartje voor jouw en je (klein)kind via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl dan weet je zeker dat jij mee kunt doen.

Schrijfster Annemarie van Eem is begonnen met het schrijven van een gruwelijk eng verhaal. Het wordt zo spannend dat ze niet verder durft te schrijven. Kinderen van 9 t/m 11 jaar zijn natuurlijk nergens bang voor en kunnen dit verhaal voor haar afmaken. Kijk op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl voor meer informatie over de wedstrijd en natuurlijk voor het verhaal waar Annemarie de bibbers van krijgt! Let op: Lever je verhaal in voor 15 oktober.

Het programma in de Kinderboekenweek

Wie is er hier nou bang? poppenkastvoorstelling
Toeloeloe en Harrie beleven de meest grappige en spannende avonturen. Harrie is een angsthagedis. Hij schrikt al van een mier of van een vallend blaadje. Toeloeloe schept op dat ze nergens bang voor is. Niet voor donkere nachten of enge geluiden. En ook niet voor onweer, monsters en spoken. Maar is dat ook echt zo?

Woensdag 4 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 | 4 t/m 7 jaar

Joke wil spoken! muzikale voorstelling
Joke is een rondzwevende geest die zich verveelt en daarom lekker wil gaan spoken. Maar bij het Buro voor Spookzaken hebben ze alleen saaie witte lakens. Ga jij mee met Joke op zoek naar een origineel doek? We zingen, dansen, luisteren en denken mee en jij hebt het laatste (creatieve) woord. En kan Joke eindelijk…spoken!

Woensdag 4 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9 | Vanaf 4 jaar

Bibberbeestjes bouwen workshop
Ben jij een (on)handige knutselaar? Houd je van griezelen? Kom je eigen bibberrobot maken. Dit beestje heeft een motor en een zwiepstaart, waardoor je het kan laten bibberen van angst.

Woensdag 4 oktober | 15:00 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Bennebroek, Kerklaan 6 | 8 t/m 12 jaar
Woensdag 25 oktober | 15:00 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2 | 8 t/m 12 jaar

Het Bad Monster voorlezen
Vraag jij je wel eens af waar het vieze badwater blijft? Dat water dat gorgelend wegstroomt in het afvoerputje? En wat het Bad Monster met dat water doet? Nel komt je dat vertellen met het vertelkastje. Na dit gruwelijk enge verhaal kun jij je monsterlijk laten schminken en mag je een MONSTER kleurplaat maken.

Woensdag 4 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Oost, Leonard Springerlaan 5 | 4 t/m 7 jaar
Woensdag 11 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9 | 4 t/m 7 jaar

Een gruwelijk eng verhaal schrijfworkshop
Hoe schrijf je een spannend verhaal waar de lezer kippenvel van krijgt? Schrijfster Annemarie van der Eem gaat je dat leren. Je spannende verhaal klaar? Stuur hem gelijk in voor de schrijfwedstrijd Gruwelijk Eng! Wie weet word jij de Gruwelijk-Enge-Verhalen-Schrijfkampioen van Zuid-Kennemerland. Alle kinderen die meedoen krijgen een leuk cadeau van Uitgeverij Lemniscaat!

Zaterdag 7 oktober | 12:00 – 13:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 | 9 t/m 11 jaar

Grootmoeders grote oren… familievoorstelling
Kinderboekenschrijver Jacques Vriens komt naar de bieb! Vol humor en spanning vertelt hij bekende en minder bekende sprookjes, zonder het oorspronkelijke verhaal uit het oog te verliezen.

Woensdag 11 okt | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 | Vanaf 5 jaar