Bustochtjes ouderen blij met sponsors

0

Minimaal twee keer per maand kunnen ouderen een uitstapje met de DOCK-bus maken. Deze tochtjes zijn populair en zijn altijd snel volgeboekt. Dat enthousiasme wordt gezien. Er zijn steeds meer bedrijven in de regio die graag een bijdrage leveren aan deze tochtjes. Zij doen dat door bijvoorbeeld de deelnemers te trakteren op een lunch of op een boottochtje.

Zo stapten de deelnemers op woensdagochtend 4 oktober in de boot bij Rederij ’t Smidtje voor een gratis rondvaart door Haarlem. De afsluiting van deze geweldige ochtend was een met korting aangeboden lunch bij Brownies & DownieS. Op 26 oktober was er een suprisetocht en trakteerde Stayokay Haarlem de deelnemers op een lunch.

Vrijwilligers
Irma Hoorn, projectleider bij DOCK is een van de motoren achter de bustochtjes voor ouderen: “Ja, maar dat doen we wel samen met een team van vrijwilligers. Met elkaar organiseren we inmiddels al acht jaar allerlei uitstapjes. We zien dat deze betaalbare tochtjes erg in de smaak vallen bij de oudere deelnemers. Ze zijn er uit en leren ook andere deelnemers kennen. En ze komen op plekken waar ze soms lang niet zijn geweest. Bovendien genieten ze nog lang na van alle indrukken.

Bustochtjes november
De deelnemers betalen een eigen bijdrage aan de uitstapjes. Ook in november zijn er weer bustochtjes. Bijvoorbeeld op 9 november naar Tuincentrum de Boet vanuit Noord, op 17 november naar Alkmaar vanuit Schalkwijk en op 24 november naar het Van Gogh Museum in Amsterdam vanuit Oost.

Informatie
Bedrijven of organisaties die interesse hebben om de ouderen uit Haarlem te trakteren op een dagje uit, kunnen contact opnemen met Irma Hoorn via ihoorn@dock.nl.

Advertentie