Rijden onder invloed; rijbewijs kwijt

0

Op donderdagmorgen moest een 49-jarige man uit Vught zijn rijbewijs inleveren wegens het rijden onder invloed van alcohol in de parkeergarage aan de Zijlvest in Haarlem.

Omstreeks 01.30 uur zag een medewerker van de parkeergarage een man naar binnen lopen. Aan zijn gang was duidelijk te zien dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man stapte in zijn auto en wilde de garage verlaten. De medewerker liet de slagboom echter dicht totdat de politie ter plaatse kwam.

De verdachte moest mee naar het politiebureau voor het afleggen van een ademtest. Hierbij blies hij 815 ug/l (1,9%0). Hiermee blies hij bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man moest bovendien zijn rijbewijs inleveren.

De verdachte gaf aan dat hij niet bekeurd kon worden omdat hij zich nog op privéterrein bevond. Dit is een misvatting, aangezien de alcoholwetgeving overal geldt, dus ook op privéterrein.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie