Wie wint de Groene Mug Bokaal 2018?

0

Stem op uw favoriete duurzame bedrijf

Welke onderneming vinden Haarlemmers de meest duurzame in onze stad? Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Een jury nomineerde zes duurzame bedrijven: Asperitas, Het Groene Huis, Nolab Beveiliging, Sims Recycling Solutions, Top Format Productions en bakkerij Van Vessem. Stemmen kan tot en met 12 februari.

Al sinds 2009 wordt de Groene Mug Bokaal uitgereikt. Afgelopen jaar won de biologische maaltijdbox Beebox van Willem & Drees. De Bokaal is een publieksprijs: iedereen kan via www.haarlem.nl/degroenemugbokaal2018 stemmen.

Op 19 februari winnaar bekend
Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. Het college wil dat Haarlem in 2030 klimaatneutraal is en in 2040 aardgasvrij. Zowel de gemeente als initiatiefnemers, organisaties en bedrijven leveren een bijdrage aan een duurzame stad. De wisselbokaal is in het leven geroepen om duurzame ondernemers in het zonnetje te zetten. Op 19 februari 2018 maakt wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema de winnaar van de Groene Mug Bokaal 2018 bekend.

Stem mee!
De zes genomineerde bedrijven voor de Groene Mug Bokaal 2018 zijn:

  1. Asperitas, een startup die wereldwijd datacenters wil verduurzamen en ze wil transformeren naar warmteleverancier;
  2. Het Groene Huis is een vloerisolatiebedrijf en maakt gebruik van TonZon, een zeer klimaateffectief product;
  3. Nolab Beveiliging is een Haarlems beveiligingsbedrijf en rijdt volledig elektrisch op zonnestroom van zelf geplaatste zonnepanelen op hun pand;
  4. Sims maakt het wereldwijd mogelijk om IT Hardware te hergebruiken en te recyclen. Sims gelooft in hergebruik eerst, dan in recyclen en draagt dit ook uit;
  5. Top Format produceert jingles, tunes en achtergrondmuziek voor radio & tv. Het bedrijf heeft hun pand in de Waarderpolder energieneutraal en gasvrij gebouwd;
  6. Sinds 2005 werkt bakkerij Van Vessem aan duurzame oplossingen en ze houden bij alle keuzes rekening met mens en milieu.

Meer informatie over de bedrijven vindt u op www.haarlem.nl/degroenemugbokaal2018. Het publiek kan t/m 12 februari 2018 een stem uitbrengen. Het bedrijf met de meeste stemmen wint de Groene Mug Bokaal 2018.