Haarlem doet mee aan ‘Week van het geld’

0

Van 12 maart t/m 16 maart is de landelijke ‘Week van het geld’, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Gemeente Haarlem is partner van Wijzer in geldzaken en ondersteunt deze landelijke actieweek, waarin veel activiteiten worden georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen bewust te maken van geld wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Team Preventie van de gemeente Haarlem geeft tijdens de actieweek gastlessen op basisscholen in Haarlem en Zandvoort. Het team doet dit niet alleen, maar zoekt de samenwerking als het gaat om financiële educatie. Op het voortgezet onderwijs geeft Team Preventie samen met een deurwaarder van Cocensus gastlessen. Daarnaast zijn er door Haarlem ook twee projecten ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, waarin wordt samengewerkt met stichtingen Kikid en Money fit, beide stichtingen werken volgens het peer-to-peer principe: jongeren inzetten die hun ervaringen delen.

Op 12 maart om 13.00 uur doet wethouder Floor Roduner (Sociale Zaken) samen met stichting Kikid de aftrap van de Week van het geld. Op praktijkcollege de Schakel doet de wethouder mee in een voorstelling van Kikid. In deze voorstelling spelen jongeren scènes over geld en schulden. Floor Roduner: ”Het is goed om op jonge leeftijd te leren hoe met geld om te gaan. Kinderen te leren over de waarde van geld, bijvoorbeeld door ze zakgeld te geven. De gastlessen en voorstellingen zijn een belangrijke bijdrage.