Nieuw OV kaartje Connexxion, EBS en GVB: 90 Minuten onbeperkt reizen en overstappen

0

Op 7 maart introduceerden vervoerders Connexxion, EBS en GVB een nieuw vervoerbewijs voor reizigers die niet met een OV-chipkaart reizen. Dit nieuwe BTM (Bus, Tram, Metro) 1,5uur ticket biedt de reiziger de mogelijkheid om 90 minuten lang te reizen en over te stappen tussen de drie vervoerders.

Overstap versimpeld
Aanleiding voor de introductie van dit ticket is dat er nog steeds reizigers zijn die een los kaartje kopen bij één van de vervoerders. Echter, een aantal streekbuslijnen van Connexxion en EBS zal vanaf de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018 worden ingekort tot stations Noord en Zuid. Om de reis gemakkelijk te vervolgen, biedt dit kaartje de mogelijkheid om probleemloos over te stappen van (bijvoorbeeld) bus op metro; ook de poortjes van de metro worden geopend met dit kaartje. Nadat voor de eerste keer is ingecheckt kan er 90 minuten lang worden gereisd. Tussentijds in- en uitchecken is wel noodzakelijk. Uiteraard is het ook mogelijk op bussen (of trams) van dezelfde vervoerder over te stappen.

Bussen en automaten
Connexxion en EBS verkopen het BTM 1,5uur kaartje via de buschauffeur. Bij EBS vervangt het nieuwe kaartje twee andere kaartjes en bij Connexxion het € 5,- kaartje waarmee slechts één rit kon worden gemaakt. Er kan bij Connexxion alleen worden betaald met PIN of creditcard. Over een aantal maanden geldt dat ook voor EBS. Het kaartje zal bij GVB uitsluitend in verkoopautomaten op metrostations en haltes verkrijgbaar zijn. Verder zal dit kaartje ook op een aantal voorverkoopadressen te verkrijgen zijn. De prijs van het BTM 1,5uur ticket is € 6,00.

Geldigheidsgebied
De Vervoerregio Amsterdam is opdrachtgever voor het openbaar vervoer namens 15 gemeenten voor de vervoerders GVB, EBS en Connexxion. GVB rijdt in Amsterdam, EBS in Waterland en Connexxion in Zaanstreek en Amstelland Meerlanden. Het kaartje is ontwikkeld in opdracht van de Vervoerregio met als doel het reizen met verschillende vervoerders in de regio gemakkelijker te maken. Het BTM 1,5 uur ticket is geldig op alle voertuigen van deze concessiegebieden.

- Advertentie -