Meester Bart bezoekt boekhandel H. de Vries

0

Populairste meester van Nederland geeft korte lezing

Op zondag 18 maart brengt Meester Bart een bezoek aan boekhandel H. de Vries. De populairste meester van Nederland verzorgt om 15.30 uur een korte lezing over zijn nieuwe boek Dichter bij Meester Bart. In deze bundel staan nieuwe columns, rake uitspraken en gedichten over zijn leerlingen en zijn ervaringen in het onderwijs. Naast de treffende beschouwingen van Meester Bart staan er ook mooie bijdragen van een aantal andere schrijvers en journalisten in. De toegang is gratis.

In Dichter bij Meester Bart staan columns uit dagblad Trouw, nieuwe stukken en gedichten. Meester Bart vroeg verder een tiental schrijvers en journalisten naar hun herinneringen aan school. De bijdragen zijn van James Worthy, René Kneyber, Clarice Gargard, Anke Laterveer, Sander de Hosson, Aya Sabi, Massih Hutak en Akwasi. Schrijver James Worthy: ‘Meester Bart. De man die de weg wees toen er nog geen weg lag. De directeur van de droomfabriek’.

Bart Ongering
Bart Ongering (1981), beter bekend als ‘Meester Bart’, is afkomstig uit een echte onderwijsfamilie en staat vanaf zijn 26ste voor de klas. Hij is vmbo-docent in Amsterdam en was columnist voor Trouw. Op de sociale media heeft hij meer dan 150.000 volgers. De bestseller Meester Bart op zijn best, waarin Bart de lezer meeneemt in zijn ontwikkeling van ‘probleem-leerling’ tot leraar-met-een-missie, verscheen eind 2016. Zijn nieuwe bundel Dichter bij Meester Bart (€ 15,-) ligt vanaf 2 maart in de boekhandel.

Dichter bij Meester Bart (€ 15) is verschenen bij uitgeverij Pepper Books.