Zangschool Canto! zingt voor Ecuador

0

Alle leerlingen van Zangschool Canto! in Haarlem laten zich op zaterdag 21 april 2018 horen voor Ecuador, tijdens het benefietconcert Canto! voor Ecuador in het Rosenstock Huessy Huis.

Het benefietconcert bestaat uit optredens van zowel individuele zangers en zangeressen, als Koor Canto! en Vocal Group De Cantantes. De leerlingen zijn tussen de 14 en 70 jaar oud en brengen allerlei soorten muziek ten gehore variërend van pop, jazz en gospel tot close harmony en a capella muziek. En dit alles voor het goede doel.

Ecuador
In 2015 bezocht Charo Durán, eigenaresse van de Haarlemse Zangschool Canto! een mooi project in het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Om precies te zijn in het dorpje Azama, ten noorden van Quito. Het project heet “Caritas de Esperanza” (“Hoopvolle gezichtjes”) en is opgezet door de familie Cifuentes. Het ondersteunt de armste ouders uit de omgeving, door gratis kinderopvang voor de allerkleinsten en naschoolse opvang voor de schoolgaande kinderen. Door de opvang wordt het voor ouders mogelijk te gaan werken en geld te verdienen. Tegelijkertijd zorgt de opvang voor een veilige omgeving voor de kinderen om in op te groeien.

Hoop
Charo: “In de korte periode dat ik er ben geweest, heb ik kunnen zien hoe heftig de situaties zijn waarin deze kinderen opgroeien. Maar ik heb ook gezien dat het plezier dat de kinderen hebben – ook al is het maar één moment- en de veiligheid en liefde die de kinderen ontvangen door het project zó ontzettend waardevol zijn! Ik zag een sprankje hoop in de hoofden en harten van deze kinderen. Hoop op een betere en veiligere toekomst.

Muziekinstrumenten
Het geld dat Zangschool Canto! wil ophalen voor Caritas de Esperanza, krijgt een mooi doel: wij geven hen muziek, door onze muziek. Het opgehaalde geld zal namelijk worden besteed aan de koop van (inheemse) muziekinstrumenten en muzieklessen door lokale muziekdocenten aan de kinderen op het project. Charo: “Muziek doet leven, muziek geeft hoop, muziek maakt gelukkig. Zo kunnen wij delen in ons geluk, door te delen in muziek, tijdens ons benefietconcert.

Help mee!
Wil jij ook je steentje bijdragen? Reserveer een kaartje voor het concert of koop een mooie Canto!-tas, via de site www.zangschoolcanto.nl.
Het concert vindt plaats in het prachtige Rosenstock Huessy Huis in de Hagestraat 10 te Haarlem op zaterdag 21 april van 19:30 uur tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Over zangschool Canto!
Zangschool Canto! is in 2015 opgericht door Charo Durán. Na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest als freelance zangdocent op verschillende scholen door Nederland, besloot Charo de sprong te wagen en een eigen zangschool op te richten in haar nieuwe woonplaats Haarlem. Ze wilde uitsluitend vanuit haar eigen visie werken, omdat ze merkte dat dit een bijzonder resultaat gaf bij haar leerlingen. Zangschool Canto! gelooft in de eigenheid van iedere stem en de kracht die daarvan uitgaat. Zo wordt er niet alleen gekeken naar het technische aspect van zingen, maar ook naar het persoonlijke van zingen. Vocale én persoonlijke groei, zodat de leerling vrijuit – met vertrouwen en plezier – kan zingen wat hij/zij wilt zingen! In 2016 is Koor Canto! opgericht, een groep enthousiaste zangers tussen de 25 en 50 jaar. Daaruit voortvloeiend, ontstond in 2017 Vocal Group De Cantantes, waarbij de nadruk ligt op uitsluitend meerstemmige zang en a capella muziek.