Huis Leyduin open tijdens de Dag van het Kasteel: 2e Pinksterdag

Kleine rondleidingen en groots mannengezang in Huis Leyduin, Vogelenzang

0

Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, zetten wij de deuren van Huis Leyduin van 11.00-16.00 uur voor u open tijdens de Dag van het Kasteel.

Er zijn fraaie stijlkamers met hoge plafonds, een bijzondere marmeren vloer en meerdere keukens te bewonderen. Een heerlijke veranda en het bos in de achtertuin maakt het huis compleet. Huis Leyduin is in het bezit van Landschap Noord-Holland. Vrijwillige gastheren en –dames vertellen u graag iets over de historie van het huis.

Vrolijke noot
Om 13.00 en om 14.30 uur treedt mannenkoor De Valsche Noot (www.devalschenoot.nl) op. De twintig mannelijke zangers zingen ca. 30 minuten bekende en onbekende nummers in diverse talen, soms vrolijk, soms melancholiek, soms vierstemmig, en soms met een enkele Valsche Noot. Dirigente Merel van Geest en pianiste Julia Buizer zijn er klaar voor. De Valsche heren kijken naar u uit.

Er zijn geen kosten aan uw bezoek verbonden. Huis Leyduin ligt op Buitenplaats Leyduin en is gelegen aan de Leidsevaart op de grens van Vogelenzang en Heemstede. Het navigatieadres voor de parkeerplaats is Woestduinweg 4 in Vogelenzang. Op 100 meter afstand ligt Gasterij Leyduin waar u terecht kunt voor een hapje of drankje. Op www.dagvanhetkasteel.nl vindt u een lijst met alle locaties die vandaag geopend zijn.