Zombies, Spoken & andere Griezels in Museum Haarlem

0

Van 25 mei t/m 3 juni 2018 zijn de Stripdagen Haarlem, met een angstaanjagend thema: De Maakbare Mens; 200 jaar Frankenstein.

Vooral in het aanvangsweekend ligt het griezelgehalte hoog. Joost Pollmann, voormalig festival directeur en Volkskrantjournalist, is gastcurator voor Museum Haarlem en niet bang aangelegd. Zoals hij zelf aangeeft: “Terwijl gewone mensen op een zomerdag naar het strand gaan, kijken mensen met (wan)smaak liever lijken in het donker. Het gaat deze zomer spoken in het museum.

In de bijzonder griezelige expositie die door Pollmann is samengesteld, is aandacht voor zowel actueel als klassiek werk. Te zien zijn onder meer originele tekeningen van Erik Kriek uit zijn boek Het onzienbare en andere verhalen over meesterschrijver H.P. Lovecraft, en beelden uit Dr. Gerald Griebus’ Grenzeloze Griezel Galerij. Werk van tekenaar Gideon L. Brugman over het Griezologisch Genootschap en de griezoloog Ambrosius. Het betere horror- en zombiewerk van Roel Smit (Crucified by Zombies en ander fraais) en de meest beklemmende scènes uit The Walking Dead van Robert Kirkman & Charlie Adlard. Speciaal voor deze expositie heeft kunstenaar Joost Halbertsma een grafzerk vervaardigd.

Deins er niet voor terug, maar durf te komen kijken!

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)