Lezing Vrouwen in verzet – Hannie, Truus en Freddie

0

Historicus Peter Hammann geeft op zondag 18 juni 2017 om 14:30 uur (inloop met koffie en thee, aanvang lezing 15:00 uur) een lezing in Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47. De lezing wordt om 17:00 uur afgesloten met een signeersessie.

De Haarlemse Hannie Schaft en zusjes Truus en Freddie Oversteegen horen bij de bekendste verzetsheldinnen van Nederland. Pubers nog als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, maar overtuigd dat zij moeten vechten voor waar zij in geloven: solidariteit en gelijkheid.

Ze zijn het onderwerp van de expositie Vrouwen in verzet die in het museum te zien is. De aanleiding voor deze expositie is de publicatie van het boek Hannie van Peter Hammann. Een uniek boek dat gebaseerd is op de historische feiten over Hannie Schaft en afrekent met de mythes die vooral door de film Het meisje met het rode haar rondom Hannie zijn ontstaan. Hammann vertelt over zijn ontdekkingen tijdens de lezing, die eindigt in een rondleiding over de expositie.

De entree € 10,50 inclusief een drankje en een bezoek aan de expositie Vrouwen in verzet. Museumkaarthouders betalen € 5,50. Om zeker te zijn van een plek is reserveren via info@museumhaarlem.nl gewenst.