Grote schoonmaakactie Boerhaavewijk op 23 mei 2018

0

Op woensdag 23 mei 2018 organiseren Spaarnelanden, afdeling Veiligheid en Handhaving van de gemeente Haarlem, Elan Wonen, Ymere, Pre Wonen, het Buurtbedrijf, DOCK, Lidl, de Waddenschool en Globeschool een grote schoonmaakactie in de Boerhaavewijk. Met de actie willende organisaties bijdragen aan een schonere en prettigere leefomgeving voor de bewoners. Buurtbewoners die een handje willen helpen zijn van harte uitgenodigd.

Recentelijk zijn de flats bij de Floris van Adrichemlaan gerenoveerd. Rond deze flats ligt nog veel zwerfafval. Daarom kan deze buurt wel een extra opruimactie gebruiken. De verschillende teams gaan aan de slag om de Ekamastraat, de Roordastraat, het gebied rond de Lidl, de Wijnhoffstraat en de Tersierstraat zwerfafvalvrij te maken.

Samenwerken om zwerfafval aan te pakken
De deelnemende organisaties werken al intensief samen, maar een zo’n grootschalige aanpak op het gebied van zwerfafval heeft nog niet eerder plaats gevonden.

Marieke van der Kaa, relatiemanager bij Spaarnelanden: “Het enthousiasme van de deelnemende organisaties laat zien hoeveel hart zij voor een zwerfafvalvrije buurt hebben en hoe intensief de samenwerking tussen de deelnemende partijen is. We gaan samen de strijd aan tegen zwerfafval!’’

Ook woningcorporaties Elan Wonen, Ymere en Pre Wonen zien het nut en de noodzaak in van deze actie. “Zwerfafval zorgt voor een afname van het woongenot. Het is daarom juist belangrijk te zorgen dat de omgeving zoveel mogelijk zwerfafvalvrij blijft. Aangetoond is dat zwerfafval ander afval aantrekt, dus met deze actie hopen we ook de hoeveelheid zwerfafval in de toekomst te verminderen.

De scholen zijn enthousiast over het initiatief: “Voor kinderen willen we een schone en veilige leefomgeving. Door kinderen op jonge leeftijd te leren dat ze niet zomaar een flesje of snoepwikkel in de bosjes mogen gooien en ze actief te betrekken bij het opruimen, leren ze dat afval in de prullenbak hoort en niet op straat.

Actie van 09.00 tot 12.00 uur
De actie start om 09.00 uur ’s ochtends en eindigt rond 12.00 uur. Iedereen die zin en tijd heeft om een handje mee te helpen is van harte welkom. Als beloning voor het harde werken is er voor de kinderen en andere deelnemers een ijscokar aanwezig. Het Buurtbedrijf en Spaarnelanden zorgen voor materialen om het zwerfafval op te ruimen. Er wordt ook een veegmachine en elektrische afvalzuiger (Glutton) ingezet. De afvalcoaches van Spaarnelanden zijn aanwezig om mee te helpen en vragen van bewoners over afvalscheiding te beantwoorden.