Haarlemse Cultuurnacht

Een nacht zoals je hem nog nooit hebt beleefd!

0

Haarlemse CultuurnachtNetwerkorganisatie JCI Kennemerland organiseert op zaterdag 8 september 2018 een cultureel evenement met het thema ‘een ander perspectief’.

In één nacht ontdekken wat Haarlem aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat doe je natuurlijk tijdens de Haarlemse Cultuurnacht! Op zaterdagavond 8 september opent componist Merlijn Twaalfhoven op de Grote Markt de eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht.

Staat daar een trompettist op de Sint Bavo? Hoor ik hoorns vanaf het balkon van het stadhuis? Je doet even je ogen dicht want je hoort vanuit allerlei kanten prachtige muziek. Blaasmusici en slagwerkers maken vanuit ramen en balkons een unieke en spectaculaire compositie. Of je nu stil staat of rond loopt, je ervaart een poëtisch en dromerig muziekstuk waarin melodieën, flarden van akkoorden en ritmes verweven zijn tot één geheel.

Na deze bijzondere opening van de cultuurnacht zijn er diverse cultuurpaden die de musea en culturele locaties met elkaar verbinden. Met cultuur, muziek, dans en meer! De deelnemende locaties waar we met artiesten en kunstenaars iets bijzonders aan toevoegen zijn o.a. het Dolhuys, Frans Hals, de Philharmonie, St. Bavokerk, Teylers, de Vishal en de Toneelschuur. De afterparty is in het Patronaat.

Vrijwilligersproject
De Haarlemse Cultuurnacht wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen JCI Kennemerland. De Stichting bestaat uit leden van netwerkorganisatie JCI Kennemerland die zich vrijwillig inzetten om de Haarlemse Cultuurnacht te organiseren. Het concept van een museumnacht is een begrip in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Breda. Maar Haarlem ontbrak in dit lijstje. Terwijl er ontzettend veel cultureel aanbod is. Zo heeft Haarlem het oudste museum van Nederland: Teylers.

De droom om meer jongeren via een ander perspectief kennis te laten maken met het culturele aanbod van Haarlem is een belangrijke drijfveer voor dit project”, aldus Tessel van Os, Creatief Directeur van de Haarlemse Cultuurnacht. We zijn trots dat we partijen zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting J.C. Ruigrok, de Gemeente Haarlem en diverse lokale ondernemingen tot onze partners mogen rekenen. Zij helpen ons om deze droom te realiseren.

Kaartverkoop gestart
Nieuwsgierig naar het programma? Houd de website in de gaten voor de bekendmaking van de artiesten en kunstenaars die je vanuit een ander perspectief iets bijzonders laten beleven op de deelnemende locaties.

De kaartverkoop is al in volle gang. Kaartjes zijn te koop via www.haarlemsecultuurnacht.nl. Neem je vrienden mee en laat zien dat je komt via het facebook evenement.

Info
Haarlemse Cultuurnacht
Zaterdag 8 september 2018
Kaarten te koop via www.haarlemsecultuurnacht.nl

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)