Kleurrijke exposities in het Spaarne Gasthuis

Nieuwe exposities op alle locaties

0

Op de locaties Haarlem Noord, Haarlem Zuid en Hoofddorp zijn deze maand nieuwe kunstexposities gestart. In Haarlem Noord exposeert Lisette van Espen haar expressieve bloemenfoto’s, in Haarlem Zuid hangen de schilderijen van Andrea van de Glas en in Hoofddorp die van Jan Christiaan van Ruyven. Kleurrijk, gevarieerd en te zien tot begin december 2018.

Bloemen en emoties
In de wachtkamer van de radiologie in Haarlem Noord hangen foto’s van bloemen. De kleuren en expressie knallen van de muren. Lisette van Espen: “Bloemen zijn een enorme inspiratiebron voor mijn fotokunst. De kleuren en vormen zijn iedere keer weer uniek om naar te kijken en dat verveelt nooit. Bloemen geven vreugde, troost en uiteraard liefde en dat wil ik graag delen met mijn foto’s. Ik daag de kijkers graag uit om eens echt ‘te kijken’ naar de bloemen en te ervaren wat het met je doet. Laat je verrassen door de kleuren en vormen op de foto. En wie weet kunnen ze de bloemen zelfs ruiken!

Ritmische schilderijen
Andrea van der Glas exposeert in de wachtkamer van de polikliniek interne geneeskunde in Haarlem Zuid. De kleuren in haar werk zijn helder en contrastrijk, de vormen vaak gestileerd en vereenvoudigd. Maar ook schildert ze op impressionistische wijze: landschapjes en dieren zijn daar een voorbeeld van. Andrea schildert voornamelijk met acryl. Ze wordt gegrepen door het ritme en op veel van haar schilderijen zien we “rijtjes” met mensen, dieren en voorwerpen.

Campagne in de schilderijen
In polikliniekgang 63 in Hoofddorp exposeert Jan Christiaan van Ruyven. Van grafisch vormgever heeft hij zich ontwikkeld tot expressief kunstenaar. Het wonen op de ‘campagne’ in Frankrijk heeft zeker tot die ontwikkeling bijgedragen. De natuur altijd onder handbereik kán haast niet anders dan inspireren. De elementen die elkaar altijd weer de ruimte gunnen. Jan van Ruyven: “Het is spannend je eigen fantasie zijn werk laten doen. Schilderen om te schilderen. Met als resultaat een andere, kleurrijke verbeelding van de zichtbare werkelijkheid. Een nieuwe werkelijkheid die ik graag met anderen wil delen.

www.spaarnegasthuis.nl