Samen doen, samen delen: daar krijg je energie van!

0

Samen energie opdoen: dat kan als resultaat van SAMSAM 2018 worden genoteerd. Op dinsdag 18 september vond bij SEIN in Cruquius de derde editie van SAMSAM plaats. SAMSAM is een evenement voor uitwisseling tussen alle professionals van de Hartekamp Groep, Philadelphia, Ons Tweede Thuis, SIG en SEIN.

Op welke wijze kun je van elkaar leren, ook van collega’s die niet in jouw eigen organisatie werken? Wat heb jij als medewerker nodig en wat kan iemand anders voor jou betekenen? De liefst 200 deelnemers, allemaal werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg, benutten volop de gelegenheid voor ontmoetingen met collega’s, informatie en inspiratie en lekker eten.

Aan de orde kwamen de volgende thema’s:

  • Aansluiting vinden voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking in het reguliere onderwijs.
  • Aanmoedigen van mensen met een beperking om midden in het leven te staan, door eens iets nieuws uit te proberen.
  • Verbinden van ICT, techniek en zorg.
  • Verwerven van inkomsten voor een idee of project.
  • Denken in overeenkomsten
  • Veilig en plezierig gebruik maken van via social media door kwetsbare jongeren

Versterken door samen te werken
De zorg is eigenlijk schatrijk: met zijn allen weten we zo veel, zijn we dag in dag uit bezig beter te worden in ons vak en vinden we 1000 en 1 slimme wielen uit! We doen aan scholing, onderzoek, innovatie en reflectie. Dat delen we samen! Laat je inspireren en benut de kansen die er liggen!

Meer (en foto’s) op https://www.facebook.com/samendoensamendelen/.