The Ex & Friends in de Pletterij

0

THE EX gaat al een tijdje mee. De punkband ontstond in 1979 in de krakerstijd en is nu, 27 albums en bijna 40 jaar later, nog steeds even speels als actueel. De band reist de hele wereld over en maakt muziek met hart en ziel, zonder zich iets aan te trekken van commerciële trends of verwachtingen.

Ter gelegenheid van het 39-jarige jubileum houdt The Ex een tournee door Nederland. De Ex- leden nemen daarbij een groep muzikanten mee vol uiteenlopende, eigenwijze en knetterende muziek die stuk voor stuk “handpicked” zijn door The Ex zelf. De gasten hebben de laatste jaren samengewerkt met The Ex, of zijn onverwachts op het pad gekomen van de band. Een kijkje dus in het bonte universum van The Ex.

Op 30 september staat The Ex met vrienden in Paradiso, maar op 28 september is de band met hun gasten al te horen en zien in een Mini The Ex Festival in de Pletterij.

The Ex bestaat uit: Andy Moor (gitaar), Terrie Hessels (gitaar), Arnold de Boer (gitaar en zang) en Katherina Bornefeld (drums). De band heeft de volgende musici uitgenodigd: de NoorKristoffer Alberts (saxofoon), uit Ethiopië Zewditu Johannes (zang), Misale Legesse (percussie) en Endris Hassen (masinko), Lena Hessels uit Nederland (zang, gitaar), de Sloveense Kaja Draksler (piano) en uit Amerika Ken Vandermark (saxofoon).

Info
De zaal gaat open om 20.00 uur. Toegang: € 10,00 / Vrienden van de Pletterij: € 9,00/ Haarlempas en bezoekers onder 25 jaar betalen € 7,50. Dit concert is geselecteerd door We Are Public. Met een WAP-pas heb je dus gratis toegang. De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.