De jaren zestig met Geert Buelens

Bibliotheekcollege in de Bibliotheek Haarlem Centrum

0

Weet je nog die opwindende jaren zestig? Het tijdperk van grote veranderingen in muziek, politiek en seksuele mores. Geert Buelens, schrijver van het boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis laat tijdens het Bibliotheekcollege op dinsdag 16 oktober zien dat de ‘sixties’ veel meer waren dan een ‘feestje’ van de westerse wereld.

Kom je ook verbazen en luister hoe Buelens het beeld over de jaren zestig nuanceert. De avond vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32), aanvang 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Aan de hand van beelden en geluidsfragmenten maken we deze avond een reis door de jaren zestig. Natuurlijk hebben we het over de vernieuwing die The Beatles, Bob Dylan, Provo en de pil met zich meebrachten. Maar de ‘sixties’ hebben ook invloed gehad op de politiek en cultuur in andere delen van de wereld.

Wereldreis
De hele wereld maakte een culturele en politieke revolutie door. Al die veranderingen op het wereldtoneel hebben bijgedragen aan het ontstaan van de populaire cultuur. Ook in Afrika, Latijns-Amerika en Azië ontwikkelden muziek, films en literatuur zich razendsnel. Denk aan chachacha uit Congo, westerns uit de DDR, modefotografie uit Mali en feministische gedichten uit Iran.

Geert Buelens
Geert Buelens (1971) is dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit Stellenbosch. Hij schreef onder andere de boeken Van Ostaijen tot heden, Oneigenlijk gebruik en Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog, dat de ABN Amro-prijs voor Beste Non-Fictieboek 2008 won.

Info
Dinsdag 16 oktober | 20:00 – 22:00 uur | Leden € 5,-; niet-leden € 7,50
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32, Haarlem

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)