America’s Got Talent finalist komt met nieuwe dansvoorstelling

0

Choreograaf David Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk Blue Journey wordt op televisie en Youtube gezien door ruim 50 miljoen mensen.

De nieuwe avondvullende voorstelling Flirt with Reality is opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en techniek. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek en is t/m februari 2019 in theaters door heel Nederland te zien. In juli 2019 gaat Flirt with Reality naar Londen!

“Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.” **** Volkskrant

Flirt with Reality
De nieuwe voorstelling van Another Kind of Blue bestaat uit vijf choreografieën: drie nieuwe werken, een vernieuwde versie van het populaire Blue Journey en nieuw werk gebaseerd op het stuk Painting dat David in 2017 voor Introdans maakte. Middendorp weet als geen ander live performance en virtuele dans op een eigenzinnige manier te combineren. Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Middendorp integreert technologie en dans, laat deze elementen naadloos en harmonieus samensmelten en creëert een vervreemdende wereld. Zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie zorgt voor een inspirerende en vernieuwde dansbeleving. Hij maakt het onmogelijke mogelijk!

Another Kind of Blue
Met zijn gezelschap Another Kind Of Blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien. “Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. Flirt with Reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme,” aldus Middendorp.

Info
Flirt with Reality ging op 20 oktober 2018 in première in het Zuiderstrandtheater te Den Haag en reist t/m 2 februari 2019 langs de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie op www.anotherkindofblue.nl.

Op 17 november is de voorstelling te zien in de Haarlemse Stadsschouwburg.