Amsterdamstraat krijgt ondernemers-BIZ

1

Ondernemers in de Amsterdamstraat van Haarlem hebben met twee derde meerderheid ‘ja’ gezegd tegen extra gezamenlijke investeringen in hun winkelgebied. Samen steken zij de komende vijf jaar € 80.000,- in de straat om deze aantrekkelijker te maken en extra bezoekers aan te trekken, die voor meer omzet zorgen. De ondernemers gaan hiervoor met ingang van 2019 samenwerken in een bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Aantrekkelijker winkelgebied
‘Geweldig om de tweede BIZ in korte tijd en daarmee alweer de vierde BIZ van Haarlem te mogen aankondigen. De investeringen die de ondernemers via deze BIZ gaan doen in evenementen, extra groen, sfeerverlichting en promotie zorgen voor een aantrekkelijker en toekomstbestendiger winkelgebied. Een BIZ versterkt de onderlinge samenhang en de lokale economie en dat sluit weer prima aan bij onze ambities voor de stad.”, zegt Cora-Yfke Sikkema, wethouder Economische Zaken.

Ruim voldoende stemmen vóór
Tijdens de formele draagvlakmeting voor de BIZ bracht 85% van de 48 stemgerechtigde ondernemers een stem uit. Van deze stemmers stemden 73% vóór de instelling van de BIZ. De ondernemers investeren gedurende vijf jaar jaarlijks € 16.000,- in de winkelstraat en werken hiervoor nauw samen met de gemeente en andere stakeholders.

Meerwaarde van samenwerking
Naast de financiële impuls, zorgt de oprichting van de BIZ ook voor meer samenwerking tussen de ondernemers. Niels Kettelerij, voorzitter van de BIZ-vereniging Amsterdamstraat: “Samenwerken heeft veel meerwaarde, zo bleek ook bij de voorbereiding van de BIZ. De inzet van de bestuursleden, die als ambassadeur optraden richting hun collega-ondernemers, bleek essentieel en zorgde voor de juiste energie om de BIZ voor elkaar te krijgen. Ik ben trots op het bereikte resultaat en ga met het BIZ bestuur aan de slag om de activiteiten uit het BIZ plan uit te werken. Samen maken we van de Amsterdamstraat een aantrekkelijker winkelgebied!

1 REACTIE

  1. Op zich wel super idee.. Amsterdamstraat is nu niet zoveel. Kan wel een upgrade gebruiken. Alleen jammer voor ons als bewoners. Er is al te weinig parkeerplek en als er meer mensen komen zal dat nog wel minder worden.

Comments are closed.