Vooropleiding DanceWorks komt naar Haarlem

Wil jij van dans je vak maken?

0

Een goede danser(es), dansdocent of choreograaf word je alleen met een doortimmerde en professionele vooropleiding, die aansluit op de hedendaagse mbo- en hbo-dansvakopleidingen. DanceWorks heeft haar successen bij het Kunstencentrum in Velsen inmiddels bewezen en maakt nu ook de stap naar Haarlem. Vanaf september 2018 kunnen jongeren van 10 t/m 14 jaar lessen volgen op topniveau bij de Allround Vooropleiding die in samenwerking met Hart wordt opgestart. De eerste auditieronde vindt plaats op zondag 22 april.

‘Ieder jaar gebeurt het ons weer; ouders die vragen of we in korte tijd hun kind kunnen klaarstomen voor de auditie van een dansopleiding of musicalacademie. Ze zijn te laat begonnen, hebben op een te laag niveau les gehad of zijn veel te eenzijdig geschoold. Om aangenomen te worden op een mbo- of hbo-dansacademie wordt er een goede vaardigheid van de danser verwacht. Door de toenemende populariteit van dans wagen er steeds meer talentvolle dansers een poging om een plek te krijgen binnen het vak. Een goede voorbereiding op de audities is dus essentieel. Bij de Allround Vooropleiding van DanceWorks dragen we intensief bij aan de ontwikkeling van jonge dansers. We werken aan hun vaardigheden, presentatie en professionaliteit. Alles om hun kansen te vergroten en aan een gedegen basis te bouwen.’ aldus Pirita Alderliefste (Hoofd DanceWorks Velsen).

Hart en Kunstencentrum Velsen
Vanaf september 2018, bij de start van het nieuwe schooljaar, neemt DanceWorks (dansafdeling v/h Kunstencentrum in Velsen) haar ruimte in bij Hart; een mooie (eerste) samenwerking tussen twee toonaangevende kunstencentra in de regio.

Lesaanbod

Vooropleiding I (10 – 12 jr)
5 uren per week, op woensdag van 16.00-18.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur.
Kosten: € 115 per maand (incl. workshops/masterclasses)

Vooropleiding II (12 – 14 jr.)
6 uren per week, op vrijdag van 17.00-20.00 uur en op zaterdag van 12.00-15.00 uur.
Kosten: € 135 per maand (incl. workshops/masterclasses)

Het aanbod is breed. Er worden lessen gegeven in Klassiek Ballet, Showdance, Jazz, Tap, Modern, Urban, Musical en Theaterzang. Daarnaast zijn er wisselende blokken met extra dansvakken, is er aandacht voor persoonlijke groei, een tussentijdse beoordeling met individuele leerpunten en zijn er diverse workshops en masterclasses. De docenten die aan DanceWorks verbonden zijn, zijn professioneel geschoold en komen direct uit het dans-/theatercircuit.

Auditie
Op zondag 22 april kunnen geïnteresseerde jonge dansers auditie komen doen bij Hart. De kosten die aan deelname verbonden zijn, bedragen € 10,00. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Pirita Alderliefste:
Via email: palderliefste@kunstencentrumvelsen.nl;
Telefonisch: 06-14517099.

Binnenkort is alle informatie terug te vinden op www.kunstencentrumvelsen.nl en op www.hart-haarlem.nl.