Driedaags festival met performances, installaties en lezingen

GOLF-festival | 21 - 22 - 23 december 2018

0

Het GOLF-festival is een nieuw driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair.

Het festival vindt plaats op drie avonden; vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december 2018 op drie locaties in Haarlem: 37PK, Pletterij en Nieuwe Vide, waarbij elke locatie een programma aanbiedt dat is toegespitst op het eigen karakter. De naam GOLF staat voor de manier waarop beeld en geluid tot ons komen, als golven, en voor de kunstenaars die tijdens dit festival een podium krijgen en deel uitmaken van een golf van nieuwe, spannende experimentele kunstvormen.

Tegenwoordig zijn beeld en geluid overal aanwezig, zowel in het dagelijks leven als in de hedendaagse kunst. Maar op welke manieren kunnen beeldende kunst en muziek op betekenisvolle wijze samengaan? Wat gebeurt er als performers uit die twee verschillende disciplines hun krachten bundelen? In welke mate laten klanken zich uitbeelden, of laten beelden zich verklanken? Tijdens het GOLF-festival komen hedendaagse kunstenaars, componisten, musici, performers, ontwerpers, internationale grote namen en aanstormend talent samen in een vernieuwend programma en tonen zij grensverleggend werk.

GOLF-festival heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden aan uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie. GOLF-festival bouwt voort op het )toon)-festival, een festival dat tot 2008 in Haarlem werd georganiseerd met een focus op beeld en geluid en de avant-garde van de elektronische kunst en muziek. Het GOLF-festival is geen voortzetting van )toon) maar biedt opnieuw in Haarlem ruimte aan experimentele audiovisuele kunst.

PROGRAMMA

Vrijdag 21 december | 37PK (Groot Heiligland 37, Haarlem)
19:30 Lucas Hoeben & Joost Nelissen
20:00 Mark IJzerman
21:00 Mariska de Groot | Nibiru
21:45 Jaromir Mulders & Marlinde Vos
19:00-21:45 Mike Rijnierse & Rob Bothof | Piano / Forte

Zaterdag 22 december | Pletterij (Lange Herenvest 122, Haarlem)
20:00 Sanne Huijbregts & Joost Lijbaart | Knock on wood
21:00 Oguz Büyükberber & Tobias Klein | [busy mind of the] lonely commuter
22:00 Joost Rekveld & Rutger Zuydervelt & Dirk Serries
19:30-23:00 Timo Hoogland | Circle of times

Zondag 23 december | Nieuwe Vide (Minckelersweg 6, Haarlem)
15:00 Lezing 1: Jarl Schulp
16:00 Lezing 2: Peter Bruyn
17:00 Lezing 3: Joost Rekveld
19:30 Gijs Gieskes
20:15 Vito Willems
21:00 Nikki Hock
21:45 Leeza Pritychenko & Fien

Tickets
Festival passepartout €22,50
Dagticket €10

Meer informatie over het programma en over de deelnemende kunstenaars kunt u vinden op www.golf-festival.nl.