21 dagen winterverhalen marathon in Bloemendaal als aanloop naar Kerst

Hoera het is Advent!

0

Afgelopen zondag 2 december opende de Burgemeester van Bloemendaal Elbert Roest en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort, de ‘Adventstent’ die buiten bij Restaurant Fleurie is opgezet.

Elbert Roest las op eerste zondag van de advent het eerste winterverhaal rondom het wintervuur in de adventstent voor. Hij las het dierenverhaal van Toon Tellegen over het vuurvliegje. Ad van Nieuwpoort las het gedicht ‘De zachte krachten zullen zeker winnen’ van Henriëtte Roland Holst (1869-1952) voor. De verhalen werden muzikaal begeleid door twee leerlingen van de gemeentelijke muziekschool Bloemendaal.

Dagelijks van 2 tot en met 23 december leest een Bloemendaler om 17.00 uur in de adventstent bij Fleurie een verhaal, sprookje of gedicht voor, soms begeleid door muziek.

Het is het zesde jaar dat er in de adventstijd bij Restaurant Fleurie in Bloemendaal een zelfgebouwde stal met strobalen om op te zitten, een houtkachel en pannen met warme chocolademelk en glühwein, wordt opgezet. De organisatie van deze 21 dagen durende verhalenmarathon is in samenwerking met de Bloemendaalse Dorpskerk aan het Kerkplein tot stand gekomen.

Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten. Luisterend naar een mooi verhaal, zittend rondom een wintervuur, beiden wij hen graag een kop chocolademelk of glühwein aan. Iedereen die mee wil doen en een verhaal wil komen voorlezen, kan zich in ons restaurant opgeven”, aldus Herbert Hoftijzer, eigenaar van Restaurant Fleurie.

Predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort: “De adventstent is een manier om verbinding te organiseren en samenhorigheid in het dorp mogelijk te maken. Deze voorleesmarathon in de Adventstent bij Fleurie is een aanloop naar de kerstvieringen in onze Dorspkerk. Omdat er afgelopen jaar zoveel belangstelling was voor de kerkdienst op kerstavond, hebben we besloten om dit jaar op 24 december niet één maar twee kerkdiensten te houden. De eerste kerstnachtdienst start om 21.00uur en de tweede kerstnachtdienst om 22.30 uur. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. Voor de kinderen zijn er twee lichtjesoptochten. De eerste optocht start om 19.00 uur en de tweede om 19.30 uur. Verzamelen bij de Adventstent bij Fleurie. Tooske Ragas zal aan de kinderen het kerstverhaal voorlezen in de Dorpskerk. Om 20.00 uur is er een samenzang van bekende kerstliederen. Ook is er weer een levende kerststal.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)