Natuurwerkdag in Thijsse’s Hof

0

Help Thijsse’s Hof tijdens de landelijke Natuurwerkdag! Werk een dagje met ons mee. Op 7 november begint het programma om 9:30 uur en eindigt om 15:00 uur. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen en deelname is gratis. Voor een lunch word gezorgd. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Afvalzorg verzorgt het afvoeren en de recycling van het groen. Thijsse’s Hof ligt aan de Mollaan 4 in Bloemendaal. Meer informatie en inschrijven via http://bit.ly/natuurth15.

Jac. P. Thijsse. Foto: Hans van Leuven/Madrieco.nl
Jac. P. Thijsse. Foto: Hans van Leuven/Madrieco.nl

Help Thijsse’s Hof tijdens de landelijke Natuurwerkdag! Werk een dagje met ons mee. Op zaterdag 7 november begint het programma om 9:30 uur en eindigt om 15:00 uur. Je kunt helpen met kleine bomen omzagen, het materiaal klein maken en afvoeren naar een container. Trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden. Koffie, thee en lunch worden verzorgd. Aan het eind van de middag ontvang je een rondleiding. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen en deelname is gratis. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Afvalzorg verzorgt het afvoeren en de recycling van het groen. Thijsse’s Hof ligt aan de Mollaan 4 in Bloemendaal. Meer informatie en inschrijven via http://bit.ly/natuurth15.

Thijsse’s Hof is een park aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Dit jaar werd het park een Rijksmonument. Bij het onderhoud van het park streven we naar het behoud van de stijlkenmerken van de Engelse landschapsstijl. Tijdens de natuurwerkdag zullen we hier ook aandacht aan besteden.

Hovenier Roland Brakel vertelt: “Dit jaar zouden we uw hulp willen vragen bij het omvormen van een begroeiing met struiken. Het gaat om dichte bosschages met vogelkers, meidoorn en kardinaalsmuts. Na verloop van tijd worden dit soort bosjes steeds donkerder en groeien de stammen uit tot dunne sprieten die gaan doorbuigen.
Periodiek onderhoud door middel van kappen van de struiken is een mogelijkheid, maar geeft steeds weer dezelfde situatie. We willen nu enkele struiken behouden en de rest omhakken en afvoeren. Op de werkplek gaat een heuveltje over in een kuil. Deze overgang wordt doorsneden door een pad. Door het dichtgroeien met struiken is dit ontwerp element niet meer zichtbaar. Op de werkdag gaan we dit weer herstellen.

Trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden. Aan het eind van de middag ontvang je een rondleiding. Koffie, thee en lunch worden verzorgd. Bij speciale dieetwensen graag zelf eten en/of drinken meenemen. Het programma begint om 9:30 uur en eindigt om 15:00 uur. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen en deelname is gratis. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Afvalzorg verzorgt het afvoeren en de recycling van het groen. Thijsse’s Hof ligt aan de Mollaan 4 in Bloemendaal. Meer informatie en inschrijven via http://bit.ly/natuurth15 of bel met Sander Hartveld: 06-41388454