Succesvol seizoen voor Openluchttheater Caprera

0

Voor de eerste keer een eigen opera op de planken van Caprera

Openluchttheater Caprera kijkt terug op een zeer succesvol seizoen. In totaal bezochten ruim 47.000 bezoekers 49 voorstellingen. Voor het eerst bracht Caprera een eigen opera op de planken. Twee avonden zong ster-mezzosopraan Tania Kross, samen met Flamencodansers uit Sevilla, in de beroemde opera Carmen van Georges Bizet. Voor volgend jaar staat meer klassiek op het programma van Caprera: vanaf juni 2017 start het theater met een serie klassieke concerten in de open lucht.

Grootheden als cabaretier Youp van t Hek stonden dit jaar op het podium maar ook jong aanstormend cabaret talent zoals Eva Crutzen. Erik van Muiswinkel zorgde met 12 jonge, net afgestudeerde, leerlingen van de Kleinkunst Academie voor een betoverende nazomeravond. Uitverkocht waren natuurlijk top-bands als De Dijk, Racoon en Bløf die graag in Bloemendaal optreden. Maar Caprera staat ook bekend om het aantrekken van nieuwe namen. Douwe Bob was voor het eerst in Bloemendaal en keert volgend seizoen terug. In samenwerking met het Patronaat waren een aantal grote internationale namen te gast waaronder de Ier Jonathan Jeremiah, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Patti Smith en de eveneens uit Amerika afkomstige Melody Gardot. Volgend seizoen zal dit worden gecontinueerd en zal het internationale pop genre weer tijdens de zomermaanden in Caprera te horen zijn.

Uniek dit seizoen was ook de door Caprera samen met Tania Kross en Thijs Borsten geproduceerde Opera Carmen. Nog nooit was binnen Caprera een voorstelling zelf geproduceerd. Twee avonden traden Tania Kross, Flamencodansers uit Sevilla en bekende muzikanten op voor ruim 1.500 mensen. Ook volgend seizoen zal weer een opera geprogrammeerd staan.

Seizoen 2017
Volgend seizoen start Caprera voor het eerst met een serie klassieke concerten op de zondagmiddag. Antoinette van Dorssen, sinds 1 mei directeur: ‘Volgend seizoen gaan wij, naast de bekende popmuziek, meer aandacht besteden aan klassieke muziek. Onder de titel ‘Caprera Klassiek’ brengen we een serie concerten op de zondagmiddag. We zijn bezig met een aantal zeer spannende namen, waaronder Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof’. Op 4 mei 2017 brengt Caprera voor het eerst een ingetogen voorstelling na afloop van de Nationale Dodenherdenking. De voorstelling zal in het teken staan van de herdenking.

De programmering voor seizoen 2017 is al voor een deel bekend en zal rond eind november op de site staan, zie: www.caprera.nu.