Week van de veiligheid

0

Denkt u: dat overkomt mij niet, of is het u al eens gebeurd? U wilt uw portemonnee pakken, maar die is foetsie! Zaterdag 8 oktober organiseren gemeente Haarlem, politie en Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing het evenement Beleef Veiligheid waar u dit aan den lijve kunt ondervinden.

Zakkenrollers zijn vooral actief in grote menigtes. Onopvallende mannen en vrouwen die schijnbaar per ongeluk even lichamelijk contact maken en allang zijn verdwenen als u erachter komt dat uw portemonnee is gerold.

Evenement Beleef Veiligheid
Tijdens het evenement Beleef Veiligheid maken Tante Bep, Bromsnor en Zack the Roller de stad onveilig. Deze acteurs bewegen zich opvallend door het straatbeeld. Maar schijn bedriegt. De vingervlugge kunstenaars graaien met hun grijpgrage vingers in uw jassen en tassen. Niet om te jatten, maar om een visitekaartje achter te laten dat verwijst naar de gevolgen van onoplettendheid.

Week van de veiligheid
In het kader van de week van de veiligheid organiseren de gemeente Haarlem en politie dit evenement samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Zij zetten ook andere veiligheidsonderwerpen op de agenda zoals woninginbraak, straatroof, overvallen en criminaliteit tegen het bedrijfsleven. Burgernet ondersteunt het evenement met informatie en flyers. Wist u bijvoorbeeld dat circa 30 procent van de acties van Burgernet over criminaliteit tegen het bedrijfsleven gaan? Maar dat deze criminelen net zo goed bij u thuis inbreken?

Meer informatie
Voor meer informatie over criminaliteit tegen het bedrijfsleven: www.rpcnh.nl.
Wordt ook BN’er: www.burgernet.nl/aanmelden.