Grensoverschrijdend Floris Kappeyne trio in de Pletterij

0

Op zondagmiddag 27 januari 2019 staat de Jelle Willems Group op het podium van de Pletterij. Gitarist Jelle Willems bouwt met zijn band een muzikale brug tussen oud en nieuw. Symmetrische en harmonische structuren en solide samenspel vormen de basis van zijn muziek.

Jelle Willems studeerde in 2015 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft er onlangs zijn masteropleiding voltooid. In Parijs volgde hij lessen bij vooraanstaande Europese musici als Nelson Veras en Bo van der Werff. Daarna ging Willems driftig aan de slag: eigen composities maken en vooral het eigen, uniek muzikale stemgeluid verder ontwikkelen. De door hem geschreven composities zijn geïnspireerd door de muzikale taal van de Franse componist Olivier Messiaen (1908 – 1992). De symmetrische structuren en toonladders die in de muziek van Messiaen te vinden zijn worden door Willems op een natuurlijke manier verwerkt in zijn composities en improvisaties.

De Jelle Willems Group bestaat uit: Jelle Willems – gitaar, Loran Witteveen – piano, Pedro Ivo Ferreira – contrabas en Tancrède Derijard-Kummer – drums.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door jazzX. Sinds de overheid enkele jaren terug de subsidies voor kunst kortte, zijn veel podia voor moderne jazz gesloten. De conservatoria leveren ieder seizoen onophoudelijk excellente jazzmusici af, maar de gelegenheid om on stage het talent verder te ontwikkelen ontbreekt. JazzX biedt hen die mogelijkheid wel en heeft in dit seizoen zes afwisselende concerten van de jongste generatie jazzmusici geprogrammeerd op verschillende zondagmiddag in de Pletterij.

Info
Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / bezoekers onder 25 jaar betalen € 7,50