Thema avond over wonen

0

In 2018 stegen de prijzen van een koopwoning in Haarlem tot wel 20% en de wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn opgelopen tot circa 8 jaar. Hoe gaan we in Haarlem en in de regio zorgen voor meer betaalbare woningen? Waar komen de nieuwe woningen? Welke uitdagingen en oplossingen zijn er voor de Metropoolregio als geheel?

Naast de regionale inzet staan we ook stil bij de landelijke inzet om voor meer betaalbare woningen te zorgen. PvdA Tweede Kamerlid Henk Nijboer praat ons bij over landelijk beleid. Wat doet de PvdA landelijk om wonen betaalbaar te maken? Zorgt kabinet Rutte III voor verbetering of maken ze het erger? Wat is de inzet van de PvdA voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart aanstaande?

Kom ook! Denk mee en stel je vragen.

Sprekers (voorlopig)

  • Henk Nijboer (Tweede Kamer woordvoerder wonen PvdA)
  • Maarten Wiedemeijer (Gemeenteraadslid PvdA Haarlem)
  • Bastiaan van Perlo (Woonbond)
  • Peter Jobsen (Elan Wonen)

Meer sprekers worden nog aangekondigd. Houd hiervoor het evenement op Facebook (meld je hier aan) in de gaten.

Info
Wijkcentrum De Wereld
Laan van Berlijn 1
2034 SB, Haarlem
18 februari 2019, 20.00 – 22.00 uur