Grande Finale “Beam This” in Sociëteit Vereeniging

Lights off, beamers on!

0

De finale-avond van het succesvolle mediakunst spektakel BEAM THIS! vindt plaats op vrijdag 8 maart aanstaande in Sociëteit Vereeniging in Haarlem. De markante ruimtes van de sociëteit worden ingenomen door tientallen mediakunstenaars en -ontwerpers die voor een divers publiek hun werk op de muren laten schijnen.

Alles is geoorloofd: videokunst, installaties, games, video-mapping, VJ-sets, slideshows, zolang er maar geprojecteerd wordt. De avond start om 19.00 uur en de toegang is gratis. Sociëteit Vereeniging is aan de Zijlweg 1.

De eerste twee edities van BEAM THIS! waren artistiek gezien en qua publieke opkomst zeer geslaagd. Makers van alle leeftijden ontmoetten elkaar en lieten met hun eigen beamer, filmprojector, overheadprojector of toverlantaarn hun werk zien aan een groeiend en zeer gemêleerd publiek. Jonge liefhebbers van VJ-sets en games zagen experimentele jaren ’70 videokunst en andersom.

Deelnemers van BEAM THIS! #3 zijn o.a.: Karien Beijers, Lucas Hoeben, Timo Hoogland, The Tjong Khing, TRIK, Wouter van Reek, Gerrie Hondius, Jacqueline Kooter, André Rooijmans en Ronald Ruseler.

Beeldend kunstenaar Herman van den Heuvel baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.

BEAM THIS! is een samenwerkingsproject van de Haarlemse instellingen: Kunst centrum Haarlem, 37PK, De Vishal en KHL (Kunstacademie Haarlem-Leiden). BEAM THIS! wordt ondersteund door Haarlem Viert Cultuur.

Op social media is het mogelijk om BEAM THIS! #3 te volgen, zie:
https://www.instagram.com/beamthishaarlem/
https://www.facebook.com/beamthis/

Info
BEAM THIS! #3
Sociëteit Vereeniging
Zijlweg 1 – Haarlem
8 maart 2019 | 19:00 – 23:00
Entree – gratis

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)