Blue Lines Sextet in de Pletterij

0

Op zaterdag 16 februari staat het Blue Lines Sextet op het podium van de Pletterij met een, naar eigen zeggen, “dynamische mix van stuiterende swing, nomadische neo-lyriek, sonisch speurwerk, krokante harmonieën, urban sounds en improvisaties volgens ongeschreven wetten”.

In 2012 formeerde contrabassist Raoul van der Weide het trio met George Hadow (drums) en Michiel Scheen (piano). Na het voltooien van hun debuut-CD in 2014 (Casco 002), koos het drietal ervoor de line-up te versterken met de drie veelzijdige, unieke en alerte blazers Ada Rave, Bart Maris en Wolter Wierbos met de inzet van “fonische fantasieën, warme ballads, trillende melodieën en interim-partituren”.

Maris, Scheen, Van der Weide en Wierbos maken al vele decennia deel uit van toonaangevende formaties in de geïmproviseerde muziek. Zij werkten samen met Han Bennink, Maarten Altena, Guus Janssen, Misha Mengelberg, Henry Threadgill, Gunther Schuller, Cecil Taylor en vele internationale musici. Ada Rave en George Hadow maken deel uit van een nieuwe generatie buitenlandse improvisatoren die het Nederlands muzieklandschap recent hebben verrijkt.

Zowel voor het trio als het sextet schreef Scheen veel composities en arrangementen, werk dat in de internationale pers al eerder omschreven werd als ‘post-Monk, post- Mengelberg’.

Blue Lines Sextet bestaat uit
Ada Rave/sopraan & tenor sax, klarinet
Bart Maris/trumpet, pocket trumpet, cornet, bugel
Wolter Wierbos/trombone
Michiel Scheen/piano, composities, arrangementen
Raoul van der Weide/contrabas, composities
George Hadow/drums

Info
De zaal gaat open om 20.00 uur. Toegang € 10, houders van een HaarlemPas en jongeren onder 25 jaar € 7,50. We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.

Advertentie