Boomfeestdag in Slachthuisbuurt

0

Op woensdag 13 maart vierden leerlingen van de Sint Bernardusschool de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouder Merijn Snoek (Openbare Ruimte) plantten de kinderen vijftien nieuwe bomen in de Slachthuisbuurt. Merijn Snoek: “Wat een storm! Wat een bikkels, die leerlingen die in dit weer meehielpen om Haarlem nog groener te maken!”.

De nieuwe bomen staan rond de Willem Pijperstraat/Richard Holkade. Merijn Snoek hielp zelf mee met de kinderen de bomen te planten. De leerlingen van groep 5 gaven de nieuwe bomen samen met de wethouder en de Groene Mug een wens voor de toekomst mee en lieten vervolgens enkele wormen los. Het planten van de vijftien bomen op de locatie Willem Pijperstaat-Richard Holkade stond al in de planning. De dichtstbijzijnde school is de St. Bernardusschool. Leerlingen van deze school gaan dit tuinseizoen ook voor het eerst meedoen met de schooltuinen op de Poelpoldertuin. Bovendien geeft de school in deze periode aandacht aan het thema Groeien en Bloeien en daar past bomen planten goed bij.

Nationale Boomfeestdag
Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten. Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2019 is ‘Ieder kind een boom’. Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Het doel van deze dag is kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien.