Adrés Barba schrijft verhaal over Haarlem

0

Van 7 tot 19 april is de Spaanse schrijver Andrés Barba (1975, Madrid) in Haarlem voor het project Citybooks. Het samenwerkingsproject van de culturele organisatie het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de stad Haarlem, bestaat uit een literair residentieproject voor auteurs en striptekenaars. De schrijver gaat tijdens zijn verblijf in gesprek met de stad over zijn werk, het schrijverschap en zijn ervaringen in Haarlem.

De publieke bijeenkomst met Barba is op zondag 14 april van 15.00 tot 17.00 uur in de Doelenzaal van de stadsbibliotheek Centrum.

Het programma bestaat uit een interview met Barba door Leonar Ruiz Martinez, van Instituto Cervantes, het Spaans literair en cultureel centrum in Nederland en een gesprek met Irene van de Mheen, vertaalster van zijn laatste boek en Adri Boon, vertaler van Spaanse literatuur. In het tweede deel van de bijeenkomst staat de kennismaking met de stad centraal. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.

Over de schrijver
Andrés Barba werd finalist van de prestigieuze Spaanse literatuurprijs, Premio Herralde met zijn romandebuut ‘Het zusje van Katia’. Zijn novelle ‘El hueso que más duele’ (1997) werd onderscheiden met de Premio Ramón J. Sender. In 2008 werd zijn roman ‘Het zusje van Katia’ verfilmd door Mijke de Jong. Recent verscheen zijn boek ‘Republiek van Licht’ bij De Bezige Bij, waarmee Barba in 2018 de Spaanse Herralde-prijs won. Barba woont en werkt in Madrid.

Citybooks
In 2016 is het vierjarig partnerschap met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren ontstaan en kreeg Haarlem een bijzonder internationaal literair uitwisselingsprogramma. De Engelstalige titel citybooks verwijst naar het internationale netwerk van met name Europese steden waarin ook Haarlem is opgenomen. Vier auteurs verblijven in opeenvolgende jaren in Haarlem en verwerken hun ervaring in een citybook. Vanwege de bijzondere relatie van Haarlem met het stripverhaal zijn ook twee stripauteurs uitgenodigd om een visueel stadsportret te tekenen. Haarlem krijgt hiermee unieke stadsportretten van gerenommeerde auteurs en fotografen/tekenaars, toegankelijk voor een internationaal en breed publiek. Deze citybooks zijn gratis te lezen, beluisteren en te downloaden op www.citybooks.eu gepubliceerd als webtekst, e-book en als audioboek (mp3), in het Nederlands en in het Engels.

Informatie
Het volledige programma voor de publieksbijeenkomst op 14 april is hier te vinden.
De bijeenkomst is gratis, wel vooraf aanmelden via bovenstaande link.

Meer informatie over het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, citybooks en de samenwerking met de gemeente Haarlem staat op http://www.citybooks.eu/nl/steden/p/detail/haarlem.

Advertentie