HIT barst los met de eerste finales

0

Het HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek. De finalisten in de negen categorieën zijn inmiddels bekend. Medio april barst de HIT finaleperiode weer los! Vrienden, familie en andere belangstellenden kunnen de finales komen bezoeken.

De finalereeks start dinsdag 16 april in het Patronaat met de finale ´Singer-Songwriters´. Deze finale wordt gepresenteerd en muzikaal omlijst door All the Kings Daughters. Woensdag 17 april vindt (eveneens in het Patronaat) de finale in de categorie ´Bands´ plaats, gepresenteerd door Menzo Schrik. Absolut (winnaar 2018) zal dan een gastoptreden verzorgen. De eerste reeks wordt vrijdag 19 april afgesloten in de Philharmonie met de finales ´Klassieke Muziek´ en ´Poëzie´. De presentatie is dan in handen van Dieuwertje Blok. De Toneelschuur is in mei en juni het podium voor de laatste twee finales met op dinsdag 7 mei de finales ´Dans´ en ´Kleinkunst´ en op dinsdag 11 juni de finale ´Theater´. Vrijdag 14 juni vindt bij Hart tot slot de prijsuitreiking plaats in de categorieën ´Beeldende Kunst 2D´ en ´Beeldende Kunst 3D´. De voorafgaande expositie kan al vanaf maandag 6 mei bij Hart worden bezocht.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa en websites van de Philharmonie, het Patronaat en de Toneelschuur. De expositie en prijsuitreiking bij Hart zijn vrij toegankelijk.

Agenda finales

Finale Singer-Songwriters
16 april | 20:00 uur | Patronaat
Presentatie: All The King’s Daughters
Kaartverkoop: www.patronaat.nl

Finale Bands
17 april | 20:00 uur | Patronaat
Presentatie: Menzo Schrik
Optreden: Absolut (winnaar 2018)
Kaartverkoop: www.patronaat.nl

Finale Klassieke Muziek en Poëzie
19 april | 20:00 uur | Philharmonie
Presentatie: Dieuwertje Blok
Kaartverkoop: www.theater-haarlem.nl

Finale Dans en Kleinkunst
7 mei | 20:00 uur | Toneelschuur
Jury Dans: Sophia Kienhuis, Suzanne Zeegers en Ymke Fros
Jury Kleinkunst: Bobbie Blommesteijn en Dorien Haan
Kaartverkoop: www.toneelschuur.nl

Finale Theater
11 juni | 20:00 uur | Toneelschuur
Jury: HIT Jongeren Theaterjury
Kaartverkoop: www.toneelschuur.nl

Expositie Beeldende Kunst 2D/3D
Vanaf 6 mei bij Hart

Prijsuitreiking Beeldende Kunst 2D/3D
14 juni | 16:00 uur | Hart
Jury: in samenwerking met het Frans Hals Museum
Gratis toegang