Excursie in eeuwenoude Eendenkooi Stokman

Een paradijsje in de Randstad

0

Tijdens deze excursie neem je een kijkje achter de schermen van een eeuwenoude eendenkooi. Op woensdag 8 mei om 19:00 uur en zaterdag 18 mei om 14:30 uur laat de kooiker, samen met het kooikershondje, je de eendenkooi zien en leer je over vangpijpen en stal-eenden. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden op de kooiplas goed bekijken. Je hoort hoe het vangen van eenden door de jaren heen in zijn werk ging.

Behalve eenden zijn er allerlei andere dieren die profiteren van de rust in dit paradijsje in de Randstad. Spotvogel en boomkruiper, en opvallend veel roofvogels, maar ook een hermelijn en vleermuizen hebben hier hun plek gevonden. De bomen zijn net uitgelopen en de voorjaarsbloemen bloeien, het is nu prachtig in de eendenkooi!

Dit stukje natuur is doorgaans afgesloten voor publiek en alleen tijdens een excursie te bezichtigen, dus grijp deze unieke kans en reserveer een plek!

Wanneer

  • Woensdag 8 mei 2019 van 19:00 tot 20:30 uur
  • Zaterdag 18 mei 2019 van 14:30 tot 16:00 uur

Waar
Eendenkooi Stokman, Kromme Spieringweg 355, 2141 BW Vijfhuizen.
Reserveren: www.gaatumee.nl.