Young VIP Tour in de Pletterij met Inner Voice-Evoke a Sigh

13 mei

0

Inner Voice – Evoke a Sigh is een concert in de serie Young VIP Tour met twee ensembles, waarbij zowel composities van Sanne Rambags als van Sun-Mi Hong gebruikt worden en uitgangspunt zijn voor verder muzikaal onderzoek. Het is als een ellips: twee brandpunten en daaromheen, daartussen andere musici, composities, muzikale ontwikkeling, improvisatie.

Het concert begint met een duo van de Young VIP’s Sanne Rambags en Sun-Mi Hong. Daarna komen er musici bij uit de Sun-Mi Group of uit Sanne’s European Colours Group. Er zijn momenten dat Sanne alleen met haar twee Europe Colours musici op het podium staat, er zijn moment dat Sun-Mi alleen met haar Group op het podium staat. De meeste momenten zal er een vermenging zijn van beide groepen. Uitgangspunt is de spanning tussen vrijheid en compositie. Daar zijn beide musici erg mee bezig, ze zien dat als bron voor de muziek die ze maken.

Sun-Mi Hong componeert veel voor haar Sun-Mi Group: een internationaal quintet. Haar composities hebben een heldere structuur met ruimte voor improvisatie.

Sanne Rambags komt uit de improvisatie-traditie. Niet zozeer de free jazz als wel de meer sferische noordse ECM-achtige achtergond. Ze schrijft kleine composities als schetsen om verder te werken, om te improviseren.

Met deze verschillende achtergronden maken de vrouwen een avondvullend programma dat een fluïde karakter heeft: het is een doorgaand concert, waarbij soms composities van Sun-Mi gespeeld worden, soms schetsen van Sanne, soms met alle musici, soms met een deel. Rondom de brandpunten van de ellips cirkelen de Sun-Mi Group en het trio van Sanne, to evoke a sigh.

Bezetting deze avond
Sun-Mi Hong – drums
Sanne Rambags – vocals
Alesandro Fongare – bas
Young Woo Lee – piano
Nicolo Ricci – tenorsax
Alistair Payne – trompet

Het concert begint om 20.30 uur, de zaal is open om 20.000 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.pletterij.nl. De toegang bedraagt € 10,-; voor houders van de HaarlemPas en jongeren tot 25 jaar € 7,50. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.