Nacht van de Vleermuis, spannende tocht in donker Bennebroekbos

0

Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van oude grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. ’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. Op vrijdagavond 23 augustus om 21.00 uur kan je mee met een spannende excursie door het donkere bos.

In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun radarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Dit is onhoorbaar voor het menselijk oor, maar met de batdetector kunnen de signalen van de langs vliegende vleermuizen voor ons hoorbaar worden. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat ook jij deze vliegende jagers kunt spotten.

Deze vleermuisexcursie wordt georganiseerd in het kader van de Nacht van de Vleermuis die jaarlijks in Europa wordt gehouden, en voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer?

Zin om mee te gaan? Meld je nu aan!

Wanneer: vrijdag 23 augustus 2019 van 21.00 tot 22.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, op de kruising tussen de Glipperweg en de Swartsenburgerlaan op de grens van Heemstede en Bennebroek.
Reserveren: www.gaatumee.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)