Oefengroep om bij jezelf en de ander te blijven

Samen transparant communiceren met Wilma Bakker

0

Op donderdagavond 19 september start Wilma Bakker in Haarlem een nieuwe reeks van haar oefengroep Transparante Communicatie. Transparante Communicatie is door Thomas Hübl geïntroduceerd als leerweg naar subtiele communicatie vaardigheden. Hoe meer we van onszelf en onze medemens meekrijgen, des te helderder en meevoelender wordt onze communicatie.

De oefengroep bestaat al sedert 2017, maar staat open voor nieuwe deelnemers. Bij voldoende animo start er naast een Nederlandstalige ook een Engelstalige oefengroep. Belangstellenden kunnen informatie aanvragen of zich aanmelden via info@rechargeyourself.nl. Deelname is de eerste maal gratis.

Wie ik ben
Ik ben sinds 1994 als psychotherapeut en klinisch psycholoog werkzaam. Sinds 2010 heb ik ook een eigen praktijk als energetisch therapeut; www.rechargeyourself.nl. Voor mij is de meerwaarde van energetisch werken dat je mensen door energieoverdracht veilig kunt laten voelen, waardoor ze met zichzelf in balans kunnen komen en vandaar uit kunnen groeien. In 2011 kwam ik in contact met Thomas Hübl. Bijzonder aan deze kennismaking was dat ik ervaarde dat hij bleef staan, waar andere therapeuten opgingen in de te verwerken trauma’s. Bij hem ervaarde ik hoezeer het als therapeut van belang is om jezelf op een diep niveau los te kunnen laten. Alleen zo kun je de ander ruimte en vertrouwen te geven om de eigen pijn los te laten en te verwerken. Dat was zo’n mooi geschenk om dat te ontvangen dat ik zelf op zoek ben gegaan naar een manier om dat door te geven.

Wat je kunt verwachten
Uitgangspunt voor deze oefengroep was voor mij tweeledig. Ik wil graag deze ervaring met anderen delen, niet als broodwinning maar als gift om door te geven. Tweede belangrijke uitgangspunt voor deze oefengroep is de gelijkwaardigheid van alle deelnemers. Deze groep biedt mij en alle anderen om op gelijkwaardig niveau te oefenen in transparante communicatie. Voor mij is het een uitdaging een groep te faciliteren waarin ik ook deelneem. De mate van verbinding en intimiteit die zo ontstaat, ontroert me iedere keer weer.

Als deelnemer leer je de universele principes van transparante communicatie. Deze zijn niet aan één spirituele stroming gebonden. Door middel van (geleide) meditatie, oefeningen en uitwisseling leer je helder, authentiek en effectief communiceren, maar vooral ook aanwezig te blijven als communicatie moeilijk wordt. Anja, een van de deelnemers van het afgelopen jaar, verwoordde dit als volgt; “Ik voel me in deze groep iedere keer meer dan welkom. Hier kan ik in een kleine setting onderwerpen inbrengen die ik nergens zo bespreek. Na iedere donderdagavond ga ik wijzer en lichter naar huis.

Interesse gewekt?
Eén keer per maand vindt er op donderdagavond een oefengroep plaats. De eerste keer is de deelname gratis. Wil je blijven meedoen, draag dan 32 euro bij aan de onkosten voor de vier vervolgoefensessies. De locatie is de Johan Hissinkstraat 9 te Haarlem. Je bent van harte welkom bij onze eerste bijeenkomst van dit seizoen op donderdag 19 september van 19.45 tot 21.45 uur.

Nieuwsgierig naar wat Transparante communicatie voor jou kan beteken? Stuur dan even een mailtje naar info@rechargeyourself.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelProgramma Filmschuur week 36
Volgend artikelIngezonden foto’s: Mars der Muzikanten
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.