Opgeruimd staat netjes: Kinderen uit Haarlem Oost maken eigen wijk schoon

0

Op woensdagmiddag 25 september 2019 slaan Spaarnelanden, Speeltuin de Papegaai, Speeltuin de Kindervreugd, voetbalvereniging DSK, het Pannenkoeken Paradijs en DOCK Haarlem de handen ineen om Haarlem Oost schoon te krijgen.

Samen met meer dan 50 kinderen maken we van 14:00 tot 17:00 uur de wijk weer zoals hij bedoeld is: veilig en schoon. Iedereen die meedoet mag een heerlijke traktatie ophalen bij het Pannenkoeken Paradijs.

Een mooie wijk is een schone wijk
In het kader van World Cleanup Day – op zaterdag 21 september – zet DOCK een schoonmaakactie op waarbij kinderen vanaf 7 jaar in hun eigen wijk (Slachthuisbuurt, Amsterdamse buurt, Van Zeggelenbuurt en Parkwijk) zwerfvuil oprapen. Deze schoonmaakactie heeft als hoofddoel om de wijken mooier, veiliger en leefbaarder te maken. Daarnaast willen we de jonge inwoners van Haarlem Oost bewust maken van het zwerfvuil in hun wijken en laten zien hoe het opruimen van zwerfvuil bijdraagt aan een mooie, veilige en schone wijk.

Verzamelen
We verzamelen om 14:00 uur op vijf verschillende plekken in Haarlem Oost. Daar gaan we in groepjes van vijf uiteen onder leiding van een volwassene. Ieder groepje krijgt een schoonmaakgebied, alle kinderen krijgen een prikker en een vuilniszak. De vijf startpunten zijn:

  • speeltuin de Papegaai, Anna Kaulbachstraat 14A
  • voetbalvereniging DSK, Jac. van Looystraat 29 A
  • speeltuin de Kindervreugd, Godfried van Bouillonstraat 70
  • wijkcentrum Het Broederhuis, Nagtzaamplein 67
  • Pannenkoeken Paradijs, Reinaldapad 10

Gedurende anderhalf uur zetten de groepjes alles op alles om de wijk schoon te maken. Daarna gaan zij terug naar de ophaalpunten waar de kinderen de vuilniszak per groep inleveren. In ruil daarvoor krijgen ze een bonnetje, waarmee ze op diezelfde dag bij het Pannenkoeken Paradijs een heerlijke gratis traktatie kunnen ophalen.

Doe je mee?
Ben je enthousiast en help je graag mee om Haarlem Oost schoner, veiliger en nóg mooier te maken? Aanmelden is niet verplicht, maar de plaatsen zijn beperkt beschikbaar. Dus als je er zeker van wilt zijn dat je mee kan doen én die heerlijke traktatie krijgt, is het handig om je wel aan te melden bij een van onze jongerenwerkers: Tewatha Muller, temuller@dock.nl of Tessa Schotman, tschotman@dock.nl.