Beleef Rembrandt – dwars en eigenzinnig in het Frans Hals Museum

0

Op zondag 10 november a.s. komt Rembrandt tot leven in de theatervoorstelling REMBRANDT – dwars en eigenzinnig. De Toneelschuur programmeert deze muzikale voorstelling van Tafel van Vijf Muziektheater in de charmante setting van het Frans Hals Museum, de thuisbasis van Rembrandts beroemde tijdgenoot. REMBRANDT wordt gespeeld voor een klein publiek, dat om de spelers heen zit; een unieke en bijzondere theaterervaring. Na afloop krijgt het publiek een rondleiding door de tentoonstelling ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’ en bekijken zij de dwarse tijdgenoten van Rembrandt met andere ogen.

Tijdens de voorstelling kruipt het publiek in de huid van Rembrandt. Een kunstenaar die zijn werk boven alles stelt en veel roem verwerft. Een man boordevol passie en nietsontziende ambitie. Maar ook iemand die dwars en eigenzinnig is, waardoor hij zichzelf en anderen tekort doet. Wat te denken van zijn minnares Geertje die hij in een tuchthuis laat opsluiten? Of zijn dochter Cornelia die hij in armoede stort? Het leven van Rembrandt kent vele kanten…

Tafel van Vijf brengt Rembrandt (Oscar Siegelaar), Cornelia (Dafne Holtland) en Geertje (Rosa Mee) op meeslepende wijze voor het voetlicht. Met krachtig acteerwerk, zang en akoestische pop-folkmuziek van Michiel Schreuders wordt de tekst van Ad de Bont over het leven van Nederlands beroemde kunstenaar treffend neergezet.

De twee voorstellingen in de Hoekkamer van Het Frans Hals Museum, met aansluitend een rondleiding, worden gespeeld op zondag 10 november om 13.00 en 15.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de kassa van de Toneelschuur: www.toneelschuur.nl en 023-5173910. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Tafel van Vijf maakt muziektheater en verbindt actuele thema’s met bijzondere verhalen uit de geschiedenis. De groep speelt REMBRANDT ook voor het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen de voorstelling combineren met een bezoek aan het Frans Hals Museum. Tafel van Vijf maakte eerder muzikale voorstellingen over onder meer Willem II, de gebroeders De Witt en Filips Willem van Oranje. Samen met Danstheater AYA en BackBone maakte Tafel van Vijf dit jaar ‘Black Memories’ (genomineerd voor De Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’).