orange or red in Kunst centrum Haarlem

Presentatie met innovatief en baanbrekend textiel

0

Vanaf zaterdag 23 november tot en met zaterdag 18 januari 2020 exposeert Marieke van Heck in Kunst centrum Haarlem innovatief en baanbrekende textiel van haar eigen merk: orange or red. Tijdens deze verkoop-expositie zijn plaids, kussens en tassen te zien. Marieke van Heck is de ontwerper en oprichter van het label orange or red. Marieke van Heck geeft op zaterdag 23 november a.s. om 14:00 uur een gratis toegankelijk inleiding in de tentoonstelling waarbij zij vertelt over de achtergronden van haar werk en de productiewijze van het textiel.

orange or red bestaat sinds 2014. Na een carrière in de modewereld wilde de Haarlemse Marieke van Heck een textielmerk creëren waarin vooral haar passie voor stoffen en kleuren tot uiting komen. Zij integreert duurzaamheid met vormgeving om alledaagse producten, zoals een kussen, te produceren. Het productieproces speelt zich in zijn geheel af in Nederland, alle gebruikte materialen, zoals garens, zijn 100% duurzaam. De ontwerpen stralen warmte uit, de plaids en kussens met heldere kleuren hebben een hoge aaibaarheidsfactor. ‘Breisels om heerlijk in te verdwijnen’, aldus Van Heck.

Na 5 jaar is orange or red uitgegroeid tot een merk dat er toe doet in Nederland. De plaids en kussens zijn veelvuldig aanwezig in interieurbladen en televisieprogramma’s, zoals VT Wonen, besteden regelmatig aandacht aan de producten van orange or red. Naast exposities tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is het werk van Marieke van Heck ook te vinden op prestigieuze beurzen zoals Maison & Object in Parijs.

Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum voor kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook een winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars. Specifieke aandacht voor textiel is in het kunstcentrum ingezet vanaf 2019 met tentoonstelling met werk van Roos Soetekouw.

orange or red
Zaterdag 23 november 2019 tot en met zaterdag 18 januari 2020
Gedempte Oude Gracht 117-121, 2011 GM Haarlem
www.kunstcentrum-haarlem.nl
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 11.00 t/m 17.00 uur (toegang gratis)
Opening en presentatie: 23 november, 14.00 uur (graag aanmelden via info@kunstcentrum-haarlem.nl)

Advertentie