Meezingen met de Kerstsamenzang in het Zaanenpark

0

Op dinsdagavond 24 december, Kerstavond, als het duister de dag heeft verdreven, loopt tegen 20.00 uur het Zaanenpark in Haarlem-Noord vol. De mensen uit de buurt komen hun huizen uit en verzamelen zich rond het podium dat verlicht is met gloeilampen in allerlei vrolijke kleuren. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kerstsamenzang in het Zaanenpark.

Dit jaar wordt er voor de dertiende keer op rij op Kerstavond gezongen in het Zaanenpark. Er is een ‘zwaan-kleef-aan-koor’ van buurtbewonerskoor die in de weken voor de uitvoering de liedjes hebben geoefend in het Posthuis, eveneens in het Zaanenpark. Dat gebeurde onder leiding van zangdocente Sarah Elias. Onder de Kerstliedjes zijn zowel mondernere Kerstnummers als ‘traditionals’. De koorleden in spé zijn eind november begonnen met hun zangwerk en hebben op vrijdagavond 20 december hun generale repetitie.

Naast zang is er in het park voor iedere bezoeker en meezinger een kop chocolademelk of glühwein en een plak Kerststol. De uitgifte hiervan gebeurt ook geheel en al door buurtbewoners.

Saamhorigheid
Iedere editie van de Kerstsamenzang in de Zaanen lopen er duizend tot vijftienhonderd buurtbewoners uit om de Kerstsamenzang bij te wonen. De sfeer is altijd goed; het is gezellig en saamhorig. Achterliggende gedachte van dit buurtevenement in Haarlem-Noord is ‘Voor de buurt, door de buurt’. Alles rond de Kerstsamenzang komt uit de ideeënkoker van buurtbewoners en is bedoeld om mede-buurtbewoners een gezellige en sfeervolle avond te bezorgen. En die opzet slaagt telkens weer.

Dit jaar heeft de organisatie extra veel energie gestoken in het werven van sponsors voor het evenement. Dat leverde tientallen bedrijven, winkels en organisaties uit de buurt op die hun naam en hun bijdrage aan de Kerstsamenzang hebben verbonden. Al hun namen zijn te vinden in het programmaboekje, waarin ook de liedteksten staan. Ook de gemeente Haarlem draagt bij.

Advertentie