CDA Haarlem stelt vragen over de messen problematiek onder jongeren

0

De Haarlemse CDA fractie heeft dinsdag vragen gesteld aan het College van B&W over messen problematiek bij jongeren.

Recent is er in landelijke media al bericht over groeiend bezit en gebruik van messen onder jongeren. Zo is er recent door de politie een messenarsenaal aangetroffen bij tieners in Amsterdam. Ook waren er begin dit jaar binnen vijf dagen vier messenincidenten in Zaanstad.

Het Haarlemse CDA wil daarom weten of dit ook in Haarlem speelt. Volgens het CDA kan het wellicht verstandig zijn om het voorbeeld van andere gemeenten te volgen en de burgemeester de bevoegdheid te geven om in bepaalde gebieden een messenverbod op te leggen. Dit zou bijvoorbeeld in het uitgaansgebied een verschil kunnen maken.

Advertentie