Lezing over het nooit gebouwde Huis Leyduin

0

Het Huis Leyduin op deze tekening is in 1920 ontworpen door architect Andries de Maaker, maar het is nooit gebouwd. Toen mevrouw Dorhout Mees-de Blocq van Scheltinga kwam kijken bij de bouw van het huis, ontstak zij in woede; het huis was te klein. Letterlijk.

Haar man Piet Dorhout Mees gaf de architect de opdracht een complete set nieuwe tekeningen te maken. Hij liet de al gebouwde 80 cm hoge binnenmuren afbreken, legde de fundering uit in de lengte en de breedte en begon opnieuw te bouwen aan een groter Huis Leyduin.

Lezing over het nooit gebouwde Huis LeyduinHet wel gebouwde huis heeft aan weerszijden van het middengedeelte twee raamstellen naast elkaar; het niet gebouwde huis heeft per verdieping één raamstel links en rechts van het middendeel. Na de voltooiing van het huis in 1921 heeft de familie er achttien jaar gewoond. Het waren achttien heftige jaren. Hierover en over andere belevenissen van de bewoners en gebruikers van dit bijna 100-jarige Leyduin gaat de boeiende lezing die oud-docent Gert de Kruif houdt op 16 februari in Huis Leyduin.

Info
Datum: zondag 16 februari 2020 van 14:00 tot ca. 15:30 uur.
Locatie: Huis Leyduin. Parkeren op parkeerplaats Buitenplaats Leyduin. Woestduinweg 4 te Vogelenzang. Dit is langs de Leidsevaartweg 2 km ten zuiden van station Heemstede.
Kosten: € 7,00 en € 4,00 voor Beschermers. Aanmelden is nodig en kan via www.gaatumee.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie