Areopagus met topadvocaat Marry de Gaay Fortman

Predikant Ad van Nieuwpoort op zondag 8 maart in gesprek met Marry de Gaay Fortman

0

Op zondag 8 maart 2020, gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met topadvocaat en partner bij Houthoff Marry de Gaay Fortman. Marry de Gaay Fortman is betrokken bij publiek-private reguleringsvraagstukken en gespecialiseerd in economisch publiekrecht en (corporate) governance.

Haar expertise varieert van onderzoeksvraagstukken, het adviseren over de effecten van voorgenomen wetgeving, regelgevingsaspecten met betrekking tot de toezichthoudende autoriteiten, handhaving van bestaande wetgeving tot het voeren van diverse procedures. Een voorbeeld van haar expertise is haar leidende rol in de veelbesproken kwestie van de afwikkeling van Vestia’s derivatenportefeuille van € 20 miljard.

Marry de Gaay Fortman combineert haar advocatenpraktijk met bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en commissaris bij KLM. Ook is zij voorzitter van Internationaal Theater Amsterdam. Daarnaast geeft ze lezingen over boardroom dynamics aan de Governance University en organiseert Round Table bijeenkomsten voor commissarissen, waarbij o.a. governance vraagstukken aan de orde komen. Ook is zij zakenpartner (co-host) bij het programma Zakendoen van BNR Nieuwsradio.

“Laat situaties niet escaleren en besteed weinig aandacht aan iets negatiefs”
In 2018 verscheen van haar hand Verdrink geen dooie eend, De kunst van beminnelijke doeltreffendheid. In dit boek deelt zij, op basis van haar ervaringen aan de top als vrouw in een mannenwereld, haar inzichten in hoe we verbinding kunnen zoeken om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te worden. De belangrijkste lessen: verdrink geen dooie eend, oftewel: laat situaties niet escaleren en besteed weinig aandacht aan iets negatiefs. Als je motto “getting to yes” is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Dat is nog eens extra urgent in een tijd waarin bedrijven steeds diverser worden: diversiteit brengt behalve succes immers ook het nodige ongemak met zich mee omdat we niet langer werken met louter mensen die op ons lijken.

Zondag 8 maart 2020
In deze aflevering van Areopagus op zondag 8 maart zal uitgebreid op dit thema worden ingegaan. Maar zoals we van Areopagus gewend zijn zal het vooral ook gaan over haar persoonlijke drijfveren, haar achtergrond als dochter van PPR-politicus Bas de Gaay Fortman en over haar visie op onze huidige polariserende samenleving. Aanvang is om 16.00 uur. Aan de vleugel zit dit keer Dirk Out. Om 17.00 uur is er een meet&greet. Toegang uw gift.

Over Areopagus
Schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) heeft sinds 2013 elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus is een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Van Nieuwpoort probeert ook juist het persoonlijke verhaal naar boven te krijgen over wat de gastspreker drijft en inspireert en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

In de afgelopen Areopagus gingen voor: journalist Jeroen Smit, documentairemaker Sinan Can, hoofdredacteur van zakenblad Quote Sander Schimmelpennick, radiopresentator Lara Rense, topfunctionaris Rein Willems, Minister van Staat Piet Hein Donner. Eerdere gasten waren onder meer: Ankie Broekers, Alexander Rinnooy Kan, Bas Heijne, Johanna ter Steege, Jan Pronk, Dorien Pessers, Bastiaan Ragas, Jan Pronk, Albert Röell, Huub Oosterhuis, Alexander Münninghoff, Freek de Jonge, René van Rijckevorsel, Youp van ‘ t Hek, Dick Boer etc.

Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl.

Meer informatie over Areopagus en andere activiteiten staan op www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)